10 / 05 / 2024

Dokuz Eylül Üniversitesinde kimler okudu

Dokuz Eylül Üniversitesinde kimler okudu

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi eski binaları yıkılıyor. Türkiye'de yüzlerce tanınmış sanatçının yetiştiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eski binalarında aniden başlayan yıkım, mezunlardan tepki topladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

İstanbul'da Eylül 2021'de 28 bin konut satıldı!

Türkiye'de 2021'in ilk dokuz ayında 949 bin, Eylül'de 147 bin konut satıldı. İstanbul'da ise bu rakamlar Eylül'de 28 bin, 2021'in dokuz ayında ise 179 bin olarak kaydedildi. Peki İstanbul'da konut satışında hangi ilçe lider oldu?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin uygulamalı bilimler yüksekokulu Tınaztepe'ye mi taşınacak?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Seferihisar'da bulunan uygulamalı bilimler yüksekokulunun Tınaztepe'ye taşınacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden İzmir depremi raporu!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim saat 14.51'de yaşanan 115 hayatını kaybetmesine sebep olan depremle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ince (DAUM) rapor hazırlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne fakülte müjdesı!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin açılış törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Diş Hekimliği Fakültesi'nin de kurulduğunun müjdesini verdi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi GSF binası yıkılacak!

Türkiye’nin ilk ve en büyüğü olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuarı yerleşkesinin boşaltılması ve yıkılması kararlaştırıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

Bazı alanlar Dokuz Eylül teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Bazı alanlar Dokuz Eylül teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edilidi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu açılıyor!

Uzun süredir beklenen Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2016-2017 öğretim yılında kapılarını açıyor. Yeni öğrenim yılının başlaması sebebiyle açılışı yapılacak olan yüksekokulda 61 öğrenci öğrenim görecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin denize nazır binası kiraya verilecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 9 Eylül Üniversitesi’nin Karşıyaka Polikliniklerinin olduğu binayı ihaleye çıkarıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında inşaatı tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini bekliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yeni bina!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) yapımını tamamladığı Fen Bilimleri Enstitüsü yeni binası törenle hizmete açıldı. Yeni binada iki çalışma salonu ve 21 çalışma ofisi ve 50 kişilik toplantı salonu bulunuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi eski binaları yıkılıyor!

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi eski binaları yıkılıyor. Türkiye'de yüzlerce tanınmış sanatçının yetiştiği Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eski binalarında aniden başlayan yıkım, mezunlardan tepki topladı.

Dokuz Eylül Üniversitesinde kimler okudu Haberi

Dokuz Eylül Üniversitesinde kimler okudu

1975-76 öğrenim döneminde devredilen yerleşkenin, 1997’de fakültenin Narlıdere’ye taşınmasıyla boş kalan binalarında bir dönem Mimarlık Fakültesi de eğitim vermişti. Mezunlar aniden başlayan yıkımla tepkilerini sosyal medyada dile getirirken, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün yıkılan binaların yerine İzmir Meslek Yüksekokulu yapıp, oraya taşımak istediklerini söyledi.


Füzün, “O binalar hem depreme dayanıksız, hem de artık istenmeyen kişilerin yuvası haline geldi. Bu yüzden yıkmaya karar verdik. 20 aylık görev sürem var. Para bulursak oraya İzmir Meslek Yüksekokulu yapmak benim düşüncem. Yapamazsam benden sonra gelen yönetim karar verir. Ancak AVM yapılması söz konusu değil. Burası tahsisli arazi. Eğitim kurumundan başka bir amaç için kullanılması mümkün değil” dedi. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri ise yıkımdan haberleri olmadığını kaydetti.


İzmir'de tarihi yıkım...