02 / 05 / 2024

dolar artış oranı nedir

dolar artış oranı nedir

Konut sektörünün patronları, kimi projelerde ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu belirterek, yılbaşına göre yüzde 20’leri bulan dolar kurundaki artışın Sonbahar itibariyle fiyatlara yansıyacağına işaret ediyor.

Kira artış oranı hesaplama örneği Aralık 2017!

2017 Aralık ayında kullanılacak kira artış oranları belli oldu. Peki, kira artış oranı Aralık 2017 ne kadar? İşte kira artış oranı hesaplama örneği Aralık 2017..

İşyeri kira artış oranı Kasım 2017!

Kasım ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2017..

Konut kira artış oranı Kasım 2017!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre konuttaki kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Kasım 2017..

İşyeri kira artış oranı Ekim 2017!

İşyeri kira sözleşmesi Ekim ayı içerisinde yenilenen kiracılara yüzde kaç zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Ekim 2017 ve hesaplama örneği..

Konut kira artış oranı Ekim 2017!

Konut kira sözleşmesi bu ay içinde yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte konut kira artış oranı Ekim 2017 ve hesaplama örneği..

İşyeri kira artış oranı Eylül 2017!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK'in açıkladığı işyeri kira artış oranı Eylül 2017..

İşyeri kira artış oranı Ağustos 2017!

Konut ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı Ağustos 2017...

Konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017!

Konuttaki kiracıya kanunen üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Temmuz 2017 dönemine ait veriler bugün açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017 örneği..

Konut kira artış oranı Haziran 2017!

Konut kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Peki, Haziran'da kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte konut kira artış oranı Haziran 2017..

Konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2017!

Mayıs 2017 döneminde kullanılacak kira artış oranları bugün belli oldu. İşte TÜİK tarafından açıklanan TEFE TÜFE oranları ile konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2017 örneği..

Kira artış oranı Mayıs 2017!

Gayrimenkul kiralama sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. İşte kira artış oranı Mayıs 2017..

Emlak vergisi artış oranı 2017!

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017!

Çevre temizlik vergisinde yapılan artış her sene tebliğ ile duyuruluyor. Peki, bu sene çevre temizlik vergisine ne kadar zam geldi? Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

dolar artış oranı nedir Haberi

dolar artış oranı nedir

İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkati çeken Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını söyledi.


Yıldızhan, “Ocak ayında 2.30 seviyelerinde olan dolar, bugünlerde 2,75 bandını gördü. Burada yüzde 20’ye yakın ciddi bir artıştan söz ediyoruz. Bu artış, kullandığı ürünlerin büyük çoğunluğu ithal olan inşaat sektöründe, ev almak isteyenleri gelecek dönemde zorlayabilir” dedi.


Malzemeye gelen artış, ellerindeki stokları bitiren sektör temsilcilerinin de konut fiyatlarına zam yapmasına neden olacak. İnşaat sektöründe boyadan, plastik doğramaya; asansörden, demire kadar çok farklı ithal kalemler var. Dolardaki yükseliş, mevcut ekonomik durum ve benzeri süreçleri göz önüne aldığımızda Eylül-Ekim gibi konut fiyatlarına zam gelmesi kaçınılmaz olacak....