04 / 05 / 2024

dolar erdem başçı

dolar erdem başçı

Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Döviz kuruyla ilgili bu yükselişin geçici olduğunu belirterek "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" dedi...

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Doların kaderi 5 gün sonra resmen belli olacak! Elinde avucunda doları olanlar hazır olun!

Dolar kuru başta olmak üzere piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı 5 gün sonra belli olacak. Karar piyasaların yönünü belirleyecek.  Peki dolar ne olur, dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler...

Güncel gümüş fiyatları! 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Dolar kuruna bağlı hareket eden gümüş bugün yükselişe geçti.  Peki 1 gram gümüş kaç lira? 22 Ağustos Salı gümüş ne kadar?

Dolar aldı başını uçtu! 1 dolar ne kadar? Euro ne kadar? Sterlinde son durum ne? 13 Temmuz 2023! 

Dolar kurunun mevcut araştırılıyor. Dolar kuru hala yükselmeye devam ediyor ve bir artış eğilimi gözleniyor. İşte daha fazla ayrıntı…

Dolar aldı başını gidiyor! Seçim sonrası yatırımcı panikledi

 28 mayıs seçimlerinin bitmesinin ardından dolar da meydana gelen hareketlenme yatırımcının kafasını karıştırdı. Yatırımcılar dolar hususunda ne yapacaklarını şaşırdılar. Doların son durumu ile alakalı son dakika bilgileri haberimizde. İşte ayrıntılar.

Bankalardan çılgın dolar kampanyası! Ödül miktarı aklınızı başınızdan alacak

Bankaların yastık altında doları olan müşterilere yönelik çılgın dolar kampanyaları başladı. SMS le müşterilerine ulaşan bankalar vatandaşın yoğunluğu ile karşılaştı. İşte dolar kampanyaları.

THY'nın İtalya'daki yeni rotası Palermo! Biletler 259 dolarından başlıyor!

Türk Hava Yolları (THY), İtalya'nın tarihi turizm şehirlerinden Palermo'ya ilk uçuşunu yaptı. İstanbul'dan sabah saat 06.45'te havalanan TK 1373 sefer sayılı ilk uçak Palermo Havalimanı'na yerel saatle 8.30'da iniş yaptı.

Faiz beklentileri azladı, doları kaderi baştan yazılacak! Hemen bakmayan, sonra çok pişman olur!

Faiz fiyatlamasıyla oldukça yüksek hareketlilik gösteren piyasalar, tarım dışı istihdam verisini takip etti. İstihdam iyi geldi ancak faiz beklentileri azaldı.

Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazandı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 116 milyon dolara çıkarkan, Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazanarak güne 24 bin 600 dolar seviyesinde başladı. 

Dolarda son dakika! 1 doları olanlar bile hemen baksın! İşte 28 Ağustos 2022 güncel dolar kuru...

Dolarda son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Dolar, FED Başkanının kritik açıklamalarının ardından yurt içi piyasalarda yükselmeye başladı. Peki, dolar ne kadar? dolar kaç TL? Dolar/TL kurunda son durum ne? 28 Ağustos 2022 dolar ne kadar?

Bitcoin için şok iddia! 10 bini kıracak!

Bitcoin (BTC), bir gün daha 20 bin doları korumayı başardı. Ancak yüzde 20’lik başka bir düşüş için analistlerden çağrı sürüyor! İşte ayrıntılar...

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında 'Büyük yangın' tarihi: Altını elinde tutan ateşte yanacak!

Çeyrek ve gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Yarım altın fiyatları 3 bin 200 liraya dayandı. Çeyrek altın da bin 600 lira seviyesinde. Altın fiyatları yeniden yükselişe geçecek hem de ne yükselme! Uzmanlar o tarihi açıkladı.

Altın'ın "altın çağı" ilk kez açıklandı! Dolarla birlikte bu altın türü hızla yükseliyor

Gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişinin sürdürüyor. Ons altında gerileme yaşanırken dolar kurunun artması nedeniyle gram altın son bir ayın zirvesi olan 931 liraya ulaştı.

dolar erdem başçı Haberi

dolar erdem başçı

Merkez Bankası'nın politikalarına ve finansal piyasalara ilişkin son gelişmeleri Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendiren Erdem Başçı, "Türkiye ile ilgili hiç bir endişemiz yok. Kimse sürpriz beklemesin ifadelerini kullanarak, "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" dedi.


Döviz kuruyla ilgili bu yükselişin geçici olduğunu belirten Başçı, şu anda döviz kurlarıyla ilgili hiçbir endişe duymadıklarını ifade ederek, birinci önceliklerinin likidite olduğunu söyledi.


Reel sektöre seslenmek istediğini kaydeden Başçı, şunları söyledi:


"Reel sektör biraz döviz borçlusu olduğu için tedirginlik oradan kaynaklanıyor. Hiç endişe etmelerine gerek yok.Şu anda döviz pozisyonlarını kapatmak için yanlış zaman."


Türkiye'nin yüzde 3 ila 4 arasında büyüyeceğini tahmin ettiğini de kaydeden Başçı, "Enflasyon 6,2'ye düşene kadar faiz oranı 6,75'in altına düşmeyecek"...