07 / 05 / 2024

dolar milyarderleri sayısı arttı mı

dolar milyarderleri sayısı arttı mı

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Türkiye’deki dolar milyoneri sayısı açıklandı! Bu rakamı görenleri dudağı uçuklayacak!

Credit Suisse'in 2023 Küresel Servet Raporu'na göre 2022'de dünyadaki milyoner sayısı azaldı. Türkiye'deki dolar milyoneri sayısı ise 61 bin kişi oldu.

Dev banka açıkladı: Milyoner sayısında patlama olacak!

İsviçre Bankası, küresel çapta dolar milyonerlerinin sayısının önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 40 oranında artış göstereceğini açıkladı.

Gayrimenkul fiyatları dolar milyoneri sayısını uçurdu!

Dünyada dolar milyoneri sayısı 2020 yılında hisse ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 5,2 milyon kişi yükseldi.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Çin, milyarder sayısında ABD'yi 3'e katladı!

31 Ocak itibarıyla dünyadaki dolar milyarderi kişi sayısı 2 bin 816. Son 12 ayda küresel dolar milyarder listesine 346 yeni isim eklendi...

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

Akıllı ev sayısı 800 milyon dolar yatırımla 2.7 milyona çıkacak!

Türkiye’de tam olarak yaşayanların hayatına girmeyen akıllı ev sistemi herkes tarafından biliniyor. Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Gürsoy, "2022’de akıllı ev sayısı 800 milyon dolar yatırımla 2.7 milyona çıkacak” dedi.

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, turizm sektöründe faaliyet gösteren 66 turizm şirketi beyan ettikleri toplam 586 milyon dolar gelir için istisna aldı. Verilere göre Türkiye'de teşvikli otel yatırımlarının sayısı 87'ye ulaştı.

Çin nükleer santral sayısında ABD'yi geçecek!

Çin yönetimi, yeni nükleer santrallerin inşası için 78,6 milyar dolar bütçe ayırdı. Çin'in, 2030'da nükleer santrüal sayısı bakımından ABD'yi geride bırakacağı bildirildi.

dolar milyarderleri sayısı arttı mı Haberi

dolar milyarderleri sayısı arttı mı

İsviçre bankası Credit Suisse tarafından açıklanan 2021 yılı servet raporunda, dünyadaki en çok dolar milyonerin bulunduğu ülkelerin isimleri de yer aldı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sürecinde milyarlarca kişi gelir kaybı yaşarken, dolar milyonerlerinin rakamında 5,2 milyon kişilik artış kaydedildi. 

ABD’DE 22 MİLYON KİŞİ DOLAR MİLYONERİ

Rapora göre, 2020'nin bitimi itibarıyla dünya genelinde dolar milyoneri rakamı 56,1 milyon kişi şeklinde olurken, bu rakamın yüzde 39,1 ile büyük kısmının ABD'de olduğu ifade edildi. ABD'de 21 milyon 951 bin kişinin dolar milyarderi olduğuna dikkat çekildi.

Çin, 5 milyon 279 bin dolar milyoneriyle listede ikinciliğe yerleşirken, onu 3 milyon 662 binle Japonya, 2 milyon 953 binle Almanya, 2 milyon 491 binle Birleşik Krallık, 2 milyon 469 binle Fransa, 1 milyon 805 binle...