13 / 05 / 2024

Dolar ve konut fiyatları

Dolar ve konut fiyatları

Türkiye'de zaman zaman "Balon var" söylentilerine de neden olan konut fiyatlarındaki artış, yükselen dolar kuruna yenildi. Son birkaç yılın en gözde yatırım aracı gayrimenkul, yüzde 17'lik artışa rağmen tahtını dolara bıraktı .

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Hem altın ve dolardaki yükseliş hem de inşaat malzemelerine gelen zamlar konut piyasasını da derinden etkiledi. Konut fiyatlarında artış devam ederken inşaat firmaları da taksitleri Türk Lirası yerine altın, dolar ve Euro'ya endekslemeye başladı.

Dolar ve konut için kritik uyarı! Cümbüş o zaman kopacak, hazırlıksız yakalanmayın!

Piyasa analisti Evren Devrim Zelyut ve Paramedya kurucusu Remzi Özdemir piyasalarla ilgili gelişmeleri değerlendirdikleri videoda, konut ve dolar hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Bu gece iyi uyuyun, yarın dolar ve altında bomba şeyler olacak

Dolar ve altında yaşanan gelişmeler merakla takip ediliyor. Yatırımcılara bir önemli haber daha verildi. Yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri, altın ve dolarda birçok şey belirleyecek.

Dolar ve altın düşecek mi? İslam Memiş’ten şaşırtan uyarı!

Dolar ve altın fiyatları düşecek mi? Vatandaşların sorduğu bu sorulara İslam Memiş açıklama getirdi. İşte detaylar!

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve euronun rekor kıracağı tarihi açıkladı! Döviz yatırımcıları dikkat 

Nokta atışı dolar ve gram altın tahminleriyle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve euro ile ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu.

İl Özel İdaresi'nden ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi'nde yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İslam Memiş'ten son dakika dolar ve Euro açıklaması geldi! Her dediği çıkmıştı, yeni açıklaması titretti! Bakın ne dedi?

Piyasa kahini olarak bilinen Altın ve para piyasaları uzmanı, İslam Memiş son dakika dolar ve Euro açıklaması yaptı. Peki İslam Memiş neler söyledi? İşte altın ve para piyasaları uzmanı Memiş'in o açıklamaları...

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde! Artışa en çok katkı enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatlarından!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de enflasyon, Mayıs ayında yüzde 9,1'e yükselerek, son 40 senenin  en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede enflasyondaki artışa en fazla katkıyı da enerji, yakıt, gıda ve konut fiyatları verdi.

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) Haziran ayı faiz toplantısı heyecanla beklenirken, piyasalar da fiyatlanmaya başladı. Borsada büyük satışlar nedeniyle dolayı gerileme yaşanırken, dolar ve altın ise iniş çıkışlarını sürdürüyor. Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, korkutan bu hareketlilik için kritik uyarı

'Altın, dolar ve gümüş aynı anda yarışıyor 'diyen İslam Memiş kaybedeni açıkladı! Bomba açıklama...

Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş altın, dolar ve gümüş fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi. 'Altın, dolar ve gümüş aynı anda yarışıyor' diyen Memiş'ten bomba açıklama geldi. Ayrıntılar haberimizde...

Ünlü analist, dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Gardınızı alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Hazırlıklarınızı tamamlayın! İşte detaylar...

Dolar ve konut fiyatları Haberi

Dolar ve konut fiyatları

Türkiye gayrimenkul sektörünün en hareketli bölgeleri arasında başı çeken Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki konut fiyatları ortalama olarak yüzde 17 artış gösterdi. 2 yıllık fiyat artışı ise yüzde 37'yi buldu. 



Gelişmekte olan ülkelere odaklanan gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN tarafından yayımlanan Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış raporuna göre geçen yıla göre gayrimenkul fiyatlarının en fazla arttığı il yüzde 21 ile Adana oldu. Adana'yı yüzde 20 artış ile İstanbul, yüzde 15'lik artış ile Antalya izledi. Yüzde 14'lik getiriye sahip Kocaeli'nin ise Ankara ve İzmir gibi hareketli gayrimenkul pazarlarını geride bırakması dikkat çekti. Adana'daki bu artış ise ildeki konut fiyatının geri dönüşünü 1 yılda 1.4 yıl geri çekti. 



İSTANBUL'UN GERİ DÖNÜŞÜ 17.8 YILA DÜŞTÜ


Rapora göre Türkiye'nin gayrimenkul alanında öne çıkan 7...