13 / 05 / 2024

doların artması gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi

doların artması gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi

DOLAR kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Dolar fırlayınca İslam Memiş yeni yatırım aracı olarak bunu önerdi! Bakın ne diyor?

Çok kısa bir süre önce doların artmasıyla tüm gözler ekonomist İslam Memiş’e yöneldi. Bu konuda uzman olan Memiş, yepyeni rotayı işaret etti! İşte, seçim öncesi en yeni bilgiler, en önemli ipuçları burada...

Selçuk Geçer'den bomba dolar yorumu: 'Fırtını kapamızda'

Döviz kurları için ülkeyi felaketin beklediğini belirten Selçuk Geçer, doların artmasıyla birlikte vatandaşın büyük bir kayıp yaşayacağını dile getirdi.

Doların 20 gün sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Doları olan, olmayan herkes acilen baksın!

Dolar yeniden yükseliş hızı kazandı. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ise doların geleceğini araştırmaya başladı. Vatandaşların telaşlı araştırmaları üzerine Analistler doların 20 gün sonra geleceği rakamı açıkladı! Doları olan, olmayan herkes acilen baksın!

Piyasa Kahini çıldırdı altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Bu habersiz altın ve dolar alınmaz

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2023 yılına çok az bir süre kalmışken altın ve doların bir ay sonraki rakamlarını açıkladı. İşte detaylar…

Selçuk Geçer'den dudak uçuklatan dolar yorumu! Görenlerin aklı çıkacak! Doların seviyelerini tek tek açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dudak uçuklatan dolar yorumu geldi. Selçuk Geçer doların yükseleceği tarihi açıklayarak geleceği seviyeleri tek tek açıkladı.

Dolar satacaklar durun, sakın yapmayın! Doların 2 ay sonra tam da bu rakama gelecek

Dolar satmayı düşünen vatandaşlarla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Analistler doların 2 ay sonra gelebileceği seviye hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Gelin bu seviyelere birlikte göz atalım.

Doların patlayacağı tarih yüzde yüz belli! Selçuk Geçer'den yürekleri ağza getiren açıklama! Canınınız yanacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar için son dakika açıklaması geldi. Doların patlayacağı tarihin yüzde yüz belli olduğunu söyleyen Geçer, yatırımcıları uyardı.

Doların 20 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Dolar alacaklar hemen buraya koşun

Dolar fiyatlarında yeniden hareketlenme yaşanmasıyla birlikte doların fiyatlarının ne yöne gideceği de merak edilmeye başlandı. Peki dolar düşecek mi yoksa yeniden yükselecek mi? Gelin hep birlikte göz atalım.

Bitcoin bir buçuk ay sonra yeniden 20 bin doların altında!

En çok tercih edilen kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin'in fiyatı 1 aydan fazla bir süredir ilk defa 20 bin doların altına indi.

Doların 30 gün sonra geleceği rakam! 15 değil 20 hiç değil! Analistler teker teker uyardı! Acilen bakıp, gardınızı alın!

Doların yeniden rekor kırma çabları üzerine vatandaşlar doların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Dalgalı seyir nedeni ile yatırım yapmaktan endişe duyanlara analistlerden son dakika açıklaması geldi! Dolar 30 gün sonra o rakamı görecek!

doların artması gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi Haberi

doların artması gayrimenkul sektörünü etkileyecek mi

İstanbul inşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, "Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir" dedi. Normal şartlarda gayrimenkul sektörünün eylül ayında piyasanın canlanmasını beklediğini anımsatan Durbakayım, şunları kaydetti: "Genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilinin 2 hafta uzaması gibi etkenlerle piyasanın canlanma beklentisi kasım ayı sonuna ötelendi. 


Eğer süreç normal şartlarında devam etseydi, yani hazirandan sonra hükümet kurulsaydı yüzde 20'le ulaşan zamların fiyatlara yansıması şaşırtıcı olmazdı. Ancak beklentilerin kasım ayından sonraya sarkması ve bu süreçteki daralma zam dalgasının etkisini yitirmesine neden olacağı gibi büyüklüğünü de yüzde 10 seviyelerine düşürmesine...