03 / 05 / 2024

Dolmabahçe Belediye arsası

Dolmabahçe Belediye arsası

Dolmabahçe Gazhanesi'ni işleten Fransız şirketin imtiyazlarının sona ermiş, ancak Gazhane arsasını Belediye'ye devretmemiş. Belediye'nin açtığı dava lehine sonuçlanmış ve 100 milyon lira değerindeki arsa Belediye'ye intikal etmiş.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Muğla Menteşe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan 15 adet arsayı 8 milyon 943 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

İkinci kez evlenmek için arsasını satan yaşlı adam dolandırıldı!

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ikinci kez evlenmek isteyen Ali Güven, ölen eşinin arsasını satıp bu arsa satışıyla düğün yapmak istedi. Güven arsa satışından elde ettiği parayı evlilik yapmayı düşündüğü kadına kaptırdı. 

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

e-Belediye projesi ile 2 milyar liranın üstünde tasarruf sağlanacak!

Yeni e-Belediye sistemini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, proje ile ilgili “2020 yılı sonuna kadar da tüm belediyelerimizin sisteme dahil olmasını planlıyoruz. Toplam 2 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanacak" dedi…

Muğla Menteşe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan 8 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

Dolmabahçe Belediye arsası Haberi

Dolmabahçe Belediye arsası



Bir avukat Belediye'ye 100 milyon liralık arsa kazandırdı


ERDOĞAN KIRAL


  İSTANBUL Belediyesi'nin genç bir avukatı, üç yıl mücadele edip, hocalarına karşı galip gelmiş ve Dolmabahçe Stadı'nın arkasındaki 100 milyon lira değerindeki arsayı Belediye'ye kazandırmıştır.


  1967 yılından bu yana, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu'nda, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Ord. Prof. Sıddık Sami Onar'ın da içinde bulunduğu altı kişilik bir hukukçular kuruluna karşı adeta savaş veren belediye avukatı, parasızlıktan kıvranan Belediye'ye derin bir ''oh'' çektirmiştir.


  GAZHANE ARAZİSİ


  Osmanlı İmparatorluğu zamanında, 50 yıllık imtiyaz alarak İstanbul'un havagazı işletmesini ellerinde tutan Fransızlar, 1964 yılında işi bırakınca imtiyazları sona ermesine rağmen, Gazhane...