08 / 05 / 2024

dolmabahçe cami deniz müzesi

dolmabahçe cami deniz müzesi

Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan zamanında başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecit tarafından tamamlanan Bezmialem Valide Sultan Camii, 1947 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Deniz Müzesi olarak hizmet edecekmiş.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Bursa'da deniz manzaralı villa ihaleye çıkarılıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan değerli bir taşınmaz, bir borç nedeniyle satışa çıkarıldı. Elmas Sokak mevkisindeki 8.635,51 m² alanlı arazi üzerinde yer alan 17 bloklu bir kompleksten oluşan ve 2 nolu villa niteliğindeki bağımsız bölüm, eşsiz deniz manzarasıyla dikkat çekiyor.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

Sabiha Gökçen'e cami yapılacak!

33 milyon yolcu kapasitesi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 41 milyona çıkarılacak. Yolcu kapasitesinin artması ile birlikte yeni bir cami inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’ye dönüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı sırasında kuruluşuna emek verdiği Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ni yeniden kullanmaya başlayacak...

dolmabahçe cami deniz müzesi Haberi

dolmabahçe cami deniz müzesi



Yeni bir Deniz Müzesi


Dolmabahçe'deki cami, İstanbul'un fethine ait malzemenin teşhir edileceği bir müze haline getiriliyor.


Dolmabahçe Meydanı'nın tanzimi işi yakında tamamlanacaktır. Meydan, bir taraftan Dolmabahçe ile Harbiye arasında açılması kararlaştırılan >Kadırgalar Caddesi>'nin başlangıcını teşkil ettiği için sahanın açılmasına ehemmiyet verilmiş ve burasının şehircilik mütehassısı P. Prost'un hazırladığı proje üzerine tanzimine başlanmıştır. Bu maksatla Dolmabahçe'deki Valide Cami avlusunun da dış duvarları sökülerek parmaklıklar daha geriye alınmıştır. 

İstanbul'un fethi sırasında gemilerin karadan yüzdürülerek Haliç'e indirilmesi denizcilik bakımından çok mühim ve tarihi bir hadisedir. Hadiseyi daha canlı bir surette göstermek için gerek fetih sırasında, gerek daha sonraları kullanılan bütün malzemelerle vasıtaların, silahların bir...