12 / 05 / 2024

Dolmabahçenin tarihi

Dolmabahçenin tarihi

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek arasındaki yolun açılması için Belediye'ye tebligat yapılmış. Yirmi beş metre genişliğinde açılacak olan yolun projesi tanzim edilmiş ve üç sene zarfında tamamen açılmış olacakmış.

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Yıldırım'ın tarihi dönüşümle canlanacak!

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi geleceğe taşıyan Yıldırım Belediyesi, kent merkezi yenileme çalışmalarıyla da ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Harran'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Harran Belediyesi kaçak yapıyla mücadele çalışmaları kapsamında bazı yapılar için yıkım kararı çıkardı. İlçenin tarihi dokusunu korumaya devam ettiklerini belirten Özyavuz, şu bilgileri aktardı:

Kula, Manisa Büyükşehir'le değişiyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Kula’daki Yunus Emre ve Tabduk Emre caddelerinde ilçenin tarihi ve şehir yapısına uygun altyapı, yol, kaldırım, aydınlatma ve yeşil alan düzenleme çalışmaları hızla ilerliyor.

Eyüp'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçenin tarihi ve turistik dokusunu ön plana çıkaracak projelere hız verildiğini açıkladı. Aydın, Eyüp Sultan Camii’nin restore edileceğini, Rami Kışlası’nın kütüphane ve müze yapılacağını açıkladı.

Ordu Timsah Adası turizme kazandırılacak!

Ordu'nun "sakin şehir" (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. Kemal Bahtiyar ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi.

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.

Kastamonu Hanönü'nde tarihi hanın çevresi restore ediliyor!

Belediye Başkanı Serkan Uçar yaptığı açıklamada, ilçenin adını aldığı Tarihi Han’ın Candaroğulları Beyliği zamanında İskender Beyin eşi Tatlu Hatun tarafından 1437 yılında gelen geçen yolcuların dinlenmesi için yaptırıldığını söyledi.

Diyarbakır Paşa Hamamı restore ediliyor!

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan tarihi Paşa Hamamı’nın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalara başlandı.Demir, ilçenin tarihi ve turistik mekanları ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de dikkat çekti.

Kayseri İncesu'da tarihi yapılar restore ediliyor!

İncesu Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçedeki tarihi yapıların restorasyonunu yaptırarak, tarihi dokunun korunmasını sağlıyor. İncesu Belediyesi İlçenin tarihi yapısını korumak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.

Ankara Ayaş'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Ayaş’taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla etrafında konakların bulunduğu ilçenin tarihi meydanı yeni binalardan temizlenecek. Konaklar aslına uygun bir şekilde restore edilirken, sokaklarda da çalışma yapılarak tarihi kimlikleri geri kazandırılacak.

Ayaş kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Ayaş'taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla etrafında konakların bulunduğu ilçenin tarihi meydanı yeni binalardan temizlenecek. Konaklar aslına uygun bir şekilde restore edilirken, sokaklarda da çalışma yapılarak tarihi kimlikleri geri kazandırılacak.

Dolmabahçenin tarihi Haberi

Dolmabahçenin tarihi



Dolmabahçe - Bebek yolu


Üç sene zarfında tamamen açılacak.


  Bebek - İstinye Sahilyolu'ndan sonra Dolmabahçe ile Bebek arasındaki yolun da açılması için Nafia Vekaleti'nce Belediye'ye evvelce tebligat yapılmıştı. Yolun projesi tanzim edilmiştir. Yakında Nafia Vekaleti'ne gönderilecektir.

  Yirmi beş metre genişliğinde açılacak olan bu yolun gerek inşaat, gerek istimlak bakımından senelere taksimi muvafık görülmüş ve buna göre de bir program hazırlanmıştır. Bu plana göre Bebek - Dolmabahçe yolu üç sene zarfında tamamıyla açılmış olacaktır.

  Birinci sene Ortaköy ile Kuruçeşme arasında ve bu yolun en dar ve binalar itibarıyla en kesif kısmını teşkil eden sahadaki binaların istimlaki ile Bebek ile Ortaköy...