28 / 04 / 2024

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek yolu açılacakmış!

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek yolu açılacakmış!

1939 yılında Dolmabahçe - Bebek arasındaki yolun açılması için Belediye'ye tebligat yapılmış. Yirmi beş metre genişliğinde açılacak olan yolun projesi tanzim edilmiş ve üç sene zarfında tamamen açılmış olacakmış.



1939 yılında Dolmabahçe - Bebek yolu açılacakmış!


Dolmabahçe - Bebek yolu


Üç sene zarfında tamamen açılacak.


  Bebek - İstinye Sahilyolu'ndan sonra Dolmabahçe ile Bebek arasındaki yolun da açılması için Nafia Vekaleti'nce Belediye'ye evvelce tebligat yapılmıştı. Yolun projesi tanzim edilmiştir. Yakında Nafia Vekaleti'ne gönderilecektir.

  Yirmi beş metre genişliğinde açılacak olan bu yolun gerek inşaat, gerek istimlak bakımından senelere taksimi muvafık görülmüş ve buna göre de bir program hazırlanmıştır. Bu plana göre Bebek - Dolmabahçe yolu üç sene zarfında tamamıyla açılmış olacaktır.

  Birinci sene Ortaköy ile Kuruçeşme arasında ve bu yolun en dar ve binalar itibarıyla en kesif kısmını teşkil eden sahadaki binaların istimlaki ile Bebek ile Ortaköy arasındaki yolun inşasına başlanacaktır. Bu itibarla Kuruçeşme'ye doğru uzanan kısımdaki binalar istimlak edileceği gibi buradaki yüksek duvarlar da yıktırılacaktır.


Akşam Gazetesi 17 Mart 1939



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön