01 / 05 / 2024

Donatı dedektörü nedir

Donatı dedektörü nedir

Deprem testi binalarda nasıl yapılır? Binalara deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testinde kullanılan araçlar hangileridir? Deprem testi nasıl uygulanır? Deprem testi hangi araçlarla ve nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Kadsis nedir? Kadsis nasıl yapılır, kimler yapar?

Kadsis nedir? Kadsis nasıl yapılır ve kimler yapar? şeklindeki soruların yanıtları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır? Kira stopajı hesaplanırken nelere dikkat edilir? İşte detaylar!

Donatı dedektörü nedir Haberi

Donatı dedektörü nedir

Deprem testi hangi araçlarla, nasıl yapılır?


T.S. 10465/1982 – TS EN 12504 – 1/2002 TS EN 12390 – 3/2002 Standartlarına göre binalarda Deprem testi yapmak için aşağıdaki cihazlar ve işlemler uygulanmaktadır.


Schmidt Çekici: Deprem testi yapılacak yerin TSE Standartlara göre yapının belirli yerlerinden Schmidt çekici okumaları yapılır. Okuma sonuç değerleri, yapının tamamı ile ilgili bir değerlendirme yapılması hususunda bilgi verir.


Çelik Donatı tespiti: Deprem testi yapılacak binada Ferroscan PS200 cihazı ile, betonarme elemanın ihtiva ettiği donatının çapları ve donatı aralıkları mesafeleri, etriye çapları, aralıkları, paspayı değerleri tespit edilir ve grafikler halinde raporlanır.


Donatı dedektörü: Binanızdaki teknik eleman (karot ekibi) tarafından yapılan çalışmaların başında uygun görülen yerlerinden karot numunesi almadan önce, mevcut çelik donatıyı kesmemek için, çelik donatıların, elektrik hatlarının veya betonarme eleman içinden...