08 / 05 / 2024

dönüşüme giren bina sayısı

dönüşüme giren bina sayısı

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Deprem riski olan bölgelerde dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.

Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?

Kentsel dönüşüm süreci başlamış bir yapıdan ev satın almak ya da satmak isteyenler "Kentsel dönüşüme giren ev satılır mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak" dedi. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Babacan Yapı Fikirtepe'de dönüşüme giriyor!

Kadıköy Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüme giren Babacan Yapı, bu bölgede 2 projede 2 bin daire yapacak.

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kartal'daki kentsel dönüşümde 7 bina törenle yıkılacak!

Kartal'da dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da bu kez, Kordonboyu Mahallesi'nde bulunan Cemal Ağa Sitesi ve civarında yer alan 7 bina, yapılacak törenle yıkılarak dönüşüme ilk adımı atacak.

Bursa'da 50 bin bina kentsel dönüşüme girecek!

Arap turistin ilgisi ve Körfez Köprüsü ile potansiyeli artan Bursa'da 50 bin bina dönüşüme girecek. İstanbullu müteahhitlerin Bursa'ya ilgisi artıyor.

Kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı?

Yapının riskli olması halinde kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı? Vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binasının yerine yeni bir bina yapmak istemiyorsa ne olur?

İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Derbazlar, " İstanbul'da merkezi lokasyon denilecek Nişantaşı, Taksim, Beşiktaş gibi yerlerde kentsel dönüşüme çok ihtiyaç var." dedi.

Yeşil GYO Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüme giriyor!

Cityscape Turkey 2016 Fuarı'nda yerini alan Yeşil GYO son ve 4. etabı ile ön plana çıkıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Yeşil GYO Gaziosmanpaşa bölgesinde dönüşüme başlayacak.

dönüşüme giren bina sayısı Haberi

dönüşüme giren bina sayısı

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, yaptığı açıklamada Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi için Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu olarak hayata geçirdikleri raporu, üye milletvekillerine sunduklarını, gelecek hafta da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunacaklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hazırlanan raporun içeriğine ilişkin önemli açıklamalar yapan Recep Uncuoğlu, ülkemizde 1900-2020 yıllarında kayıtlara geçen, can kaybına veya hasara sebep olan 250 civarında büyük deprem yaşandığını, meydana gelen bu depremlerde 87 bin 811 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Recep Uncuoğlu, yaptığı açıklamada "AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre 2020 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 44 artışla toplam 33 bin 821 deprem meydana gelmiştir. Ülkemizde her an önemli bir...