03 / 05 / 2024

döviz kira sözleşme dönemi bitti

döviz kira sözleşme dönemi bitti

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeler yeniden düzenlenerek geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece dövizle kira dönemi bitti...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Dövizle kira sözleşmesi yasağıyla ilgili önemli uyarı!

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

GYODER'in 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' semineri 28 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' başlıklı seminer 28 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Deniz GYO'dan 275.7 bin TL'lik kira sözleşmesi karı!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2019 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen kira geliri toplamı 275.745 TL oldu.

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

döviz kira sözleşme dönemi bitti Haberi

döviz kira sözleşme dönemi bitti

Dövizle kira dönemi sona erdi. Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeler yeniden düzenlenerek geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018-32/51) 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yer aldı.

Türkiye’de yerleşik kişiler; kendi aralarında akdedecekleri, konusu serbest bölgeler dahil yurt içinde yer alan gayrimenkuller olan, konut ve çatılı iş yeri dâhil gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacaklar.

Buna karşın kamu kurum ve kuruluşları ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerin döviz...