02 / 10 / 2024

döviz konut yatırımları

döviz konut yatırımları

Yeni konut projelerinin yakın zamanda raftan ineceğini söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizden elde edilen gelirin gayrimenkul yatırım için kullanacağını dile getirdi.

Yastık altı yatırımlar konuta gitti!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konut satışlarında artış devam etti. Gayrimenkul temsilcileri yastık altı döviz yatırımlarının konuta gittiğini dile getirdi. 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!

Yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz arasında 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014 yılından 2024 yılına kadar 16 kat artan yurt dışı gayrimenkul yatırımı, bu yıl 1 milyar 470 milyon dolara ulaştı.

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Emlak yatırımlarında yeni dönem! Yüzde 40 indirimle konut sahibi olacaksınız!

Emlak yatırımlarında blockchain ile yeni bir dönem başlıyor. Miracle Estate’in blockchain temelli emlak satışı projesi, 2 yılda, yaklaşık yüzde 40 indirimle konut sahibi olma ve yatırım yaparak kazanma fırsatı sunuyor.

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

Emlak yatırımında en çok kazandıran şehir hangisi? Enflasyona karşı konut yatırımları yükseldi...

Emlak yatırımında en çok kazandıran iller belli olduğu açıklandı. Buna göre, yüksek enflasyonda konut yatırımında artış görüldü. yaşandı. Konutta en çok kazandıran şehirler hangileri oldu?

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

döviz konut yatırımları Haberi

döviz konut yatırımları

Bir süredir beklemede olan konut sektörü stokların azalmasıyla yeniden harekete geçti. Sabah'ta yer alan habere göre; konut üretiminin artacağını belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bekleyen projeler raflardan inmeye başlıyor. Bunda stokların erimesinin de etkisi büyük. Hatalı lokasyonda ve hatalı fiyatlı projeler var ama bu stok değil, satılmayan talep görmeyen işler. Doğru konumdaki doğru projede stoklar ciddi oranda eridi. Bu da yeni yatırımların dolayısıyla yeni ruhsatların önünü açtı. Önümüzdeki günlerde dövizden mevduattan kazanan yine gayrimenkule yönelecek" dedi.

Satışlar yeniden arttı

Geçtiğimi yıl başlayan koronavirüs salgının konut sektöründe daralma yaşattığını söyleyen Durbakayım, devlet teşvikleriyle yeniden hareketlendiğini ve satışların arttığını söyledi. Aylık dönemde keskin çıkış yapıldığını söyleyen Durbakayım şu açıklamalarda bulundu: 

"Buna göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan 2021 döneminde, geçen yılın...