03 / 05 / 2024

döviz yasağı para cezası

döviz yasağı para cezası

Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralaması sözleşmelerinde TL'ye dönemeyenlere idari para cezası verilecek.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Dolar yarın bu kadar olacak! 30 Ağustos 2023 Döviz Kurları: Dolar, Euro, Sterlin!

Şu günlerde, anlık olarak dolar, euro ve sterlin gibi temel para birimlerinin döviz kurları yoğun bir şekilde takip ediliyor. Peki, Bugün dolar ne kadar? 30 Ağustos çarşamba euro, dolar, sterlin kaç TL? İşte güncel döviz kurları...

Yatırımcılar dikkat! 12 Ağustos 2023 Döviz Kurunda kritik hareketlilik: Euro, dolar, sterlin ne kadar oldu?

Dolar, Euro gibi evrensel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, Döviz Kurundaki son dakika gelişmelerini mercek altına aldı. Peki, 12 Ağustos 2023 Döviz Kuru - Euro, dolar, sterlin ne kadar? İşte detaylar...

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz kurlarını araştırıyor. Piyasaların kapalı olduğu hafta sonu bile dolar, euro ve sterlinin fiyatı araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde son durum...

Dolar, euro ve sterlinde hafta sonu hareketliliği! İşte son dakika döviz fiyatları...

​​​​​​​Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcılar ve vatandaşlar, hafta sonu da arama motorlarında döviz fiyatları araştırmaya devam ediyor. Peki haftanın son günü dolar, euro ve sterlin serbest piyasada ve Kapalıçarşı’da ne kadar oldu? İşte 30 Temmuz 2023 Pazar döv

Dolarda 27 TL'nin ayak sesleri geliyor! Dolar, euro, sterlin ne kadar? 6 Temmuz 2023 döviz kurlarını gören inanamadı!

Dolar bugün kaç para? 6 Temmuz 2023 Perşembe dolar kaç TL? Euro ne kadar oldu? Sterlin kaç TL? İşte 6 Temmuz 2023 son dakika döviz kuru fiyatları...

İslam Memiş döviz alacaklara o öneriyi verdi! Korkma kardeşim al!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve euro uyarısında bulundu. Memiş, döviz almak isteyenlere, “Euro alın” dedi. İşte detaylar!

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

Merkez Bankası'nın döviz rezervi arttı! 113,7 milyar dolar oldu!

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. öylece, 12 Ağustos'ta Merkez Bankası'nın toplam döviz rezervleri  milyar 791 milyon dolar artarak 72 milyar 560 milyon dolara ulaştı.

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!

döviz yasağı para cezası Haberi

döviz yasağı para cezası

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun’un 32 sayılı kararı Cumhurbaşkanı tarafından değiştiriledi. Karara göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım-satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yapılamacak.

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

 

Son tarih 12 Ekim

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, dövizle yapılan sözleşmeler yasaklandı. Karara uymayanlara ise yaptırım uygulanacak. Bugünden itibaren döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller, bugünden itibaren 30 gün içinde Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek. 13 Eylül’de yürürlüğe giren karara göre, sözleşmelerin TL’ye çevirilmesi için son tarih 12 Ekim.

Gayrimenkul sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi için...