30 / 04 / 2024

Dövizdeki gerileme

Dövizdeki gerileme

Konut, primde bu yıl da faiz, döviz, altın ve borsa gibi önemli yatırım araçlarını solladı. Ekim itibariyle yüzde 18.69 olan primin yıllık bazda yüzde 20’yi aşması bekleniyor.

1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı?

Dövizdeki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle otomotiv markaları Mart ayı başında fiyatlarına zam yaptı. Vatandaşlar otomobil fiyatlarını araştırırken, Dolu Batarya X sosyal medya hesabından 1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı? diye sordu ve cevabını verdi.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Altın bugün yükseldi mi? Son dakika altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikici işlem gününde tekrar yükselmeye devam ediyor.  Ons altın ve dövizdeki değişimlerden etkilenen altın fiyatlarında ibreler yukarı yönlü. Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Son dakika altın fiyatları.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Dolardaki yükseliş devam ediyor! İşte son dakika dolar, euro ve sterlin fiyatları

Dövizdeki hareketlilik 17 Ağustos Perşembe günü de vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Hareketliliği süren dolar, euro ve sterlin hareketliliğini korumaya devam ediyor. Bankalar arası piyasada döviz kurlarında, alış ve satış fiyatları araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde s

Özgür Demirtaş 'toplanın anlatıyorum' diyerek dolardaki son durumu yorumladı! 

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından ''toplanın anlatıyorum'' diyerek dövizdeki son durumu yorumladı! İşte Özgürtaş'tan dolar yorumu son dakika...

Akaryakıt fiyatları hangi ilde ne kadar? Benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç lira oldu? Sürücüler dikkat!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin litre fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları hangi ilde ne kadar? İşte Opet, PO, Total, BP, Shell 16 Mayıs 2023 fiyat listesi

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları son zamanların en sert düşüşünü yaşaması ve demir cevheri vadeli fiyatlarındaki gerileme hurda fiyatlarını da düşürdü. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Altın dehası İslam Memiş'ten büyük ikaz geldi! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Altın ve dövizdeki dalgalanma ile açıklamalar yapan Piyasa dehası İslam Memiş bayramda dikkat çeken bir ikaz yaptı. "Bugüne kadar böyle bir hal görmemiştim" diyen İslam Memiş, altın ve döviz ücretlerindeki tuzağı yazdı: Altın ve dolar ücretlerinde yükseliş ne kadar sürecek?

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.

Benzine indirim geldi! Akaryakıtta tabela resmen değişti! Opet, BP, PO, Total 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Benzine indirim geldi! Akaryakıtta tabela resmen değişti! Opet, BP, PO, Total 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sürücülerin dikkatine! Benzinde fiyatlar değişiyor!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalarla birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Son olarak 14 Şuba'tan itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 TL 9 kuruş, motorine ise 1 TL 21 kuruş zam yapılmıştı.

Dövizdeki gerileme Haberi

Dövizdeki gerileme

HALKIMIZIN geleneksel yatırım araçlarının başında gelen konut geliyor. Konut fiyatlarının son yıllardaki primine bakıldığında aynı zamanda iyi bir kazanç kapısı olmuş durumda. Geçtiğimiz dönemde birkaç kez konutta oluşan primlerin, yıllar itibariyle faiz, döviz, altın ve borsa gibi önemli yatırım araçlarına göre daha yüksek olduğuna yönelik çalışmaları bu sayfalarda yayınlamıştık. Bu yıl da gelenek önemli ölçüde korunacak gibi. 


Merkez Bankası’nın yayınladığı verilere göre 2015/Ekim itibariyle, Dolar/TL ile birlikte diğer yatırım araçlarına göre konut fiyatları yüzde 18.69 ile hatırı sayılır bir prime ulaşmış durumda. Muhtemelen yılı yüzde 20’nin üzerinde primle kapatacak. Seçimler, terör, dalgalı piyasalar ve belirsizliğin hakim olduğu 2015 yılı için yabana atılmayacak bir prim. Bu defa döviz, faiz, altın gibi yatırım araçlarıyla kıyaslamak yerine faiz ve döviz kurlarıyla konut fiyatlarındaki...