11 / 05 / 2024

DSİ çorum projeleri

DSİ çorum projeleri

Çorum'daki en büyük yatırımcı kuruluşları arasında yer alan DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün Çorum'da toplam 78 proje üzerinde çalıştığı belirtilirken, bu projelerin toplam proje tutarı 785 milyon 250 bin TL olarak açıklandı.

Çorum TOKİ projesi için yeni tarih belli oldu! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum projesi için de yeni ihale tarihini açıkladı. İşte detaylar...

Akhisar'da Arazi Toplulaştırma Projeleri'nin inşaatı başlıyor!

DSİ 2. Bölge, Akhisar Gördes Sol Sahil ve Arazi Toplulaştırma Projeleri inşaatına başlamak için üzüm hasadının bitmesini bekliyor

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

DSİ'den Çorum’a 30 proje!

Çorum'a 2003-2015 yılları arasında toplam 887 milyon liralık yatırım yapan DSİ'nin 2016 yılında yapılan harcamalarla birlikte yatırım tutarı 982 milyon liraya ulaştı. 2019 yılı sonuna kadar 4 adet baraj ve 26 adet gölet olmak üzere toplam 30 proje hayat bulacak.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Muzaffer Külcü, Çorum'a prestij kazandıracak projeleri anlattı!

Çorum Belediyesi, yeni dönem projeleri içerisinde yer alan büyük projelerin temelini bir bir atıyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projelerin tanımlanmasıyla birlikte şehrin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Çorum'un vizyon projelerinde son durum!

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün birinci ve ikinci döneminde vaat ettiği 500 milyon lira yatırım bedeline sahip yatırım projeler büyük ölçüde tamamlandı. İşte Çorum'un vizyon projeleri...

TOKİ'nin Çorum’da 4 bin 191 adet konut inşaası var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Çorum’daki yatırım projeleri hızla devam ediyor. TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Çorum’da toplam 24 şantiyede 4 bin 191 adet konut inşaasının sürdüğünü açıkladı.

Çorum Hitit Barajı cazibe merkezi olacak!

Hititler tarafından yaklaşık 4 bin yıl önce inşa edildiği tahmin edilen ve Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı, Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün hazırladığı projeyle bölgenin cazibe merkezi olacak.

Çorum emekli TOKİ projesi için imar planı bekleniyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansal Daire Başkanı, hemşehrimiz Ayhan Karaca’nın Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan’ı ziyaretlerinde, Çorum’daki TOKİ projeleri değerlendirildi.

DSİ'den Çorum'a 78 proje!

Çorum'daki en büyük yatırımcı kuruluşları arasında yer alan DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün Çorum'da toplam 78 proje üzerinde çalıştığı belirtilirken, bu projelerin toplam proje tutarı 785 milyon 250 bin TL olarak açıklandı.

TOKİ'nin Çorum projeleri konuşuldu!

Çorum Milletvekili ve TBMM idare Amin Salim Uslu Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı ziyaret etti Uslu, TOKİ Başkanı Turan'ı ziyaret etti. Görüşmede TOKİ'nin Çorum projeleri de konuşuldu.

Çorum'un 50 günlük suyu mu kaldı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: "DSİ Şube Müdürü, haberlere konu olan açıklamayı, vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yapmış olup, Çorum'un susuz bırakılması söz konusu değildir" şeklinde açıklama yaptı.

DSİ çorum projeleri Haberi

DSİ çorum projeleri

Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi başkanlığında dün yapılan 2015 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Ekim ayı itibariyle bölge müdürlüğünün Çorum'da sürdürdüğü yatırımlarla ilgili olarak kurul üyelerine bilgi veren DSİ 54. Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, bölge müdürlüğü olarak Çorum'da 78 proje üzerinde çalıştıklarını belirtirken, bu projelerden 66 tanesinin tarım, 1 tanesinin enerji ve 11 tanesinin ise hizmet sektörüne ait projeler olduğunu açıkladı. 


78 projenin toplam proje bedelinin 785 milyon 250 bin TL olduğunu dile getiren Şerbetçi, bu projelerin önceki yıllar harcamasının 198 milyon 929 bin TL, program yılı ödeneğinin 52 milyon 918 bin TL, fiili ödeneğin 53 milyon 759 bin TL, yıl içerisinde yapılan nakdi harcama tutarının ise 32 milyon 571 bin TL olduğunu kaydetti. 


Konuşmasında Çorum'da sürdürülen önemli...