28 / 04 / 2024

Dubai Kuleleri iptal davası

Dubai Kuleleri iptal davası

İstanbul Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Şişli'deki İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için açtığı dava, 7 yıl sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla kabul edildi...

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

Danıştay 6. Dairesi tarafından TOGO Kuleleri inşaatının yer aldığı parselde üzerindeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin kararı onadı.

Dubai'den İstanbul'a konut vetosu!

Türkiye’ye engel çıkartan ülkeler arasına son olarak Dubai katıldı. Devlet ihalelerinde Türk malı kullanılmaması yönünde uyarılar yaptığı iddia edilen Arap Yarımadası’nın en modern emirliğinin, İstanbul’dan değeri 100 milyon doların üzerinde yaklaşık 300 konut alımını iptal ettiği belirtildi.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

Dubai Port soruşturmasına izin çıkmadı!

İdare mahkemesinin Dubai Port ÇED Raporu iptal kararının uygulanmaması çevreciler kararı uygulamayan yetkililerden şikayetçi oldu. Bakan İdris Güllüce, ortada bir suç olmadığını belirterek soruşturma izni vermedi.

Dubai Port Limanı’nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a gelen kent savunucuları inşaata mühür vurdu...

Dubai Port Limanı'nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı projesi, Danıştay’ın iptal kararına rağmen neredeyse tamamlandı. Dubai Port Properties Liman İşletmeleri tarafından hayata geçirilen liman projesinde son durum ne?

Dubai Kuleleri'ne açılan davayı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kabul etti!

İstanbul Şişli'de İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için TMMOB Mimarlar Odası ve inşaat Mühendisleri Odası'nın açtığı davayı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kabul etti.

İstanbul Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası, Dubai Kuleleri'ne dava açabilecek!

İstanbul Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Şişli'deki İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için açtığı dava, 7 yıl sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla kabul edildi...

Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesi iptal edildi!

Zafer Bölgesel Havaalanı İhalesi, teklif veren firma olmadığı için iptal edildi

Dubai World borcunu yeniden yapılandırmak için 8 yıl istedi

Dubai World 23.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için 8 yıl istedi

El Maktum'un yaptırdığı Meydan Hipodromu Dubai'de açıldı

Dubai Şeyhi El Maktum'un Türk şirketlerine yaptırdığı ‘Meydan Hipodromu' büyük bir törenle kapılarını açtı

Meydan Hipodromu, yarın Dubai'de açılıyor!

6 bin işçiyle inşa edilen Meydan Hipodromu, 15. Dubai Dünya Kupası yarışıyla açılıyor

Dubai Kuleleri iptal davası Haberi

Dubai Kuleleri iptal davası

İSTANBUL Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Şişli'deki İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için açtığı dava, 7 yıl sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla kabul edildi. Aynı dava, İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından "İki meslek odası ihalede taraf değil, dava açma ehliyeti yok" denerek iki kez reddedilmişti. Danıştay ise "Davacı, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu ve menfaati var" dedi. Karar, mimar ve mühendis odalarının çevre ve şehircilik ilkeleri adına açacağı davalar için içtihat niteliğinde. 


KAMU YARARINA AYKIRI RAPORU 


İki Oda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı tarafından Mayıs 2006'da onaylanan 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliğinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Başvuruda, yeşil alan, park, ilkokul, sağlık tesisi gibi alanların yetersiz olduğu bir bölgede, nadir...