18 / 05 / 2024

dübel ne demek

dübel ne demek

Yapı duvarlarına takılabilen dübel nedir? Dübel ne işe yarıyor? Dübel çeşitleri nelerdir? Gibi dübel ile ilgili sorularınızın yanıtı haberimizde...

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

4. sınıf Emniyet Müdürü maaşı ne kadar? 4. sınıf Emniyet Müdürü nedir?

4. sınıf Emniyet Müdürü ne demek, 4. sınıf Emniyet Müdürü nasıl olunur şeklinde araştırmalar yoğun olarak yapılıyor. İşte detaylar!

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

TÜFE’ye endeksli tahviller özellikle enflasyonda yükseliş beklenen bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Peki Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Kimi arazi tapularının kayıtlarında vatandaşlar "3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır" ibaresi ile karşılaşabiliyor. Peki, 3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

2 bin 83 gayrimenkul Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi!

Bakan Özhaseki, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Özhaseki, "Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen taşınmaz adedi de 2 bin 83. Özel bir gayretle arkadaşlarımızın kaçırmasını engelledikleri taşınmaz sayısı da bin 148 adet." dedi.

Alanya'daki 7 okul Mili Emlak Müdürlüğü'ne devrediliyor!

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ilçedeki 7 okulun Mili Eğitim Müdürlüğünce mühürlendiğini belirterek, bu eğitim kurumlarının Hazine ve Mili Emlak Müdürlüğüne devir işlemlerinin sürdüğü bilgisini paylaştı.

Çankırı'da bir okul Milli Emlak Müdürlüğüne devredildi!

Çankırı'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında bir okul, Milli Emlak Müdürlüğüne devredildi.

Muğla'daki Gülen cemaatinin okulları Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi!

FETÖ soruşturması kapsamında Muğla İl genelindeki Gülen cemaatine ait tüm ilk, orta ve liseler Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.

Sur'da Vakıf Genel Müdürlüğü'ne ait dükkanlardan 6 ay kira alınmayacak!

Veysi Kaynak, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait dükkanların kira bedellerine ilişkin, "Kasım ayında alınan bir kararla altı ay kiraların alınmamasına karar verilmişti. Biz bu altı aylık süreyi, bir altı ay daha uzatıyoruz. Kasım sonuna kadar kira almayacağız dedi.

24. Yapı Ürün Ödülü'ne başvurular başladı!

24. bu yıl düzenlenecek olan yapı malzemesi sektörünün en büyük ödülü Altın Çekül ''Yapı Ürün Ödülü'' ve ''Fikir Ödülü''ne başvurular başladı. Son başvuru tarihi 14 Ekim olarak belirlendi.

Çankırı Bademlik Camii, Milli Emlak Müdürlüğü’ne satıldı!

Çankırı Belediyesi, 1 milyon liralık vergi borcuna karşılık 32 yıl önce yapılan bin 831 met­re­ka­re­lik Bademlik Camii'yi Milli Emlak Müdürlüğü’ne sattı.

dübel ne demek Haberi

dübel ne demek

Dübel nedir?

Dübel, yapı duvarlarına yapılacak işlerde vidanın sağlam tutturulması için yüzey üzerinde delik açılarak buraya yerleştirilen parçaya deniyor. Dübeller kullanıldıkları amaca göre çeşitlilik gösteriyor.


Daha detaylı bir şekilde ifade etmek gerekirse, dübeller matkapla açılan deliğe bastırılarak, yüzeyden taşmayacak şekilde tamamen yerleştirilen gereç olarak ifade ediliyor. Doğru bir dübel uygulaması için, matkap ucu ile dübel büyüklüklerinin eşit olması gerekiyor. Bir diğer ifade ile, dübel çapı matkap ucu çapına eşit olması gerekiyor.


Ayrıca, vida ve dübellerin boyutlarının da birbirine uygun olması gerekiyor. İlgili dübele hangi çap ve uzunluktaki vidanın uygun olduğu genellikle dübel paketinde yazılı oluyor.


Dübel çeşitleri nelerdir?

- Beton dübeli

- Gaz beton dübeli

- Tuğla dübeli

- Evlerde kullanılan dübeller (plastik dübel)

- Sanayi tipi çelik dübel




Işıl Seren...