23 / 07 / 2024

duble demiryolu

duble demiryolu

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, yüzde 4' ü çift hat olan konvansiyonel hatların yüzde 70'ini duble demir yolu yapacaklarını söyledi. Yıldırım, çalışmaların başladığını ifade etti..

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesine 7 firma teklif verdi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

Demiryolu ağları 2023 vizyonunda büyük imkanlar sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı yenileme projesi başladı!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi başladı!

TCDD Genel Müdürü Yıldız: "Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi, bugüne kadar AB IPA fonları ile finanse edilen en büyük ölçekli projemizdir" dedi.

İzmit Kandıra arası duble yol çalışması başlıyor!

İzmit-Kandıra yolunun 2 gidiş, 2 geliş şeklinde duble yola çevrilmesi için çalışma başlatılıyor. Bu kapsamda ihalenin 8 Ekim'de yapılması planlanırken, yol çalışmalarına bu yıl içinde başlanması bekleniyor.

İzmit-Kandıra arası duble yol oluyor!

İzmit-Kandıra yolunun 2 gidiş, 2 geliş şeklinde duble yola çevrilmesi için çalışma başlatılıyor. Bu kapsamda ihalenin 8 Ekim'de yapılması planlanırken, yol çalışmalarına bu yıl başlanacak.

İzmit-Kandıra arasına duble yol yapılacak!

İzmit Kandıra arasının 2 gidiş 2 geliş duble yol olması için ihale, 8 Ekim 2015’te yapılacak.İzmit’in yanı sıra Yalova ve Bursa’nın Karadeniz’e açılan kapısı olan mesafe, artık yapılacak duble yol ile daha rahat ve güvenle kat edilebilecek.

İzmit-Kandıra arası duble yol olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit-Kandıra arasının 2 gidiş, 2 geliş duble yol olması için ihalenin 8 Ekim Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı için toplantı yapılacak!

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İlleri ve İlçelerinden geçecek “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı” projesiyle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı yapılacak.

duble demiryolu Haberi

duble demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldıran, "Sadece yüzde 4'ü çift hat olan konvansiyonel hatların yüzde 70'ini 'duble demiryolu' yapacağız" dedi. Yıldırım, halen yüzde 96'sı tek hat olan konvansiyonel demiryolu hatlarını çift hatta çıkarmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. 


Yolcu ve yük yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere öncülük vererek tek hatlı demiryollarını "duble" yapmaya başladıklarını belirten Yıldırım, "Karayollarında başarıyla hayata geçirdiğimiz duble yol uygulamasına şimdi de demiryollarında başlıyoruz. 11 bin 120 kilometrelik konvansiyonel demiryolu ağımızın sadece yüzde 4'ü yani 446 kilometresi çift hat. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda konvansiyonel hatların yaklaşık yüzde 70'i çift hat olacak" diye konuştu. 


Yıldırım, demiryolu taşımacılık payının yolcuda yüzde 10, yükte ise yüzde 15'e çıkarılması doğrultusunda projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Türkiye'nin, yüksek hızlı tren ile kendi dönemlerinde tanıştığını ifade eden...