06 / 05 / 2024

düğünler mobilya sektörünü hareketlendiriyor mu

düğünler mobilya sektörünü hareketlendiriyor mu

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, yeni evlenecek çiftlerin 40 milyar liralık mobilya harcaması yaptığını söyledi.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

Çimento sektörünün yurt içi satışları yüzde 19 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılı Ocak- Temmuz döneminde çimento sektörünün üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 17,5 oranında arttı.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Gayrimenkul sektörünün çıkış yolu E-vatandaşlık!

Covid-19 salgını nedeniyle satışları düşen gayrimenkul sektörünün yeniden canlandırılması ve satışların ivme kazanması için bir yol haritası çıkarıldı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Faizler düştü, gayrimenkul sektörü hareketlendi!

Kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşler gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, önümüzdeki süreçte sektörün daha da hız kazanacağını belirtti

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Didim'in çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi!

Aydın’ın Didim ilçesi için 358 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve hazırlanan 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı emlak sektörünü endişelendirdi.

düğünler mobilya sektörünü hareketlendiriyor mu Haberi

düğünler mobilya sektörünü hareketlendiriyor mu

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, Türkiye'de yılda 600 bin kişinin evlendiğini belirterek, "Evliliklerde 40 milyar TL'lik mobilya harcaması yapılıyor. Evlenen çiftler başta salon olmak üzere daha kaliteli ve maliyetli mobilya modellerini tercih ediyor. Bu da sektörü ayakta tutuyor." dedi.


Bostan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin cari fazla veren ender sektörlerinden biri olan, son 12 yıl içinde büyük bir ivme kazanan mobilya sektörünün, düğün sezonuyla daha da hareketlendiği söyledi.


Mobilya sanayicilerinin uzun süredir "Çinli’den iyi, İtalya'dan ucuz" klişesini yenerek, "tasarım üreten, yüksek katma değerli mobilyada dünyanın en iyilerinden biri" söylemini ortaya çıkardıklarına işaret eden Bostan, "Bugün mobilyada ihracatımız, 2015 yılı sonu itibarıyla 2 milyar 300 milyon dolar olurken, 2016 beklentisi ise yaklaşık 3 milyar dolar. 2003 yılında ise ihracatımız sadece...