03 / 05 / 2024

dükkan tapu devir masrafları

dükkan tapu devir masrafları

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Peki, dükkan tapu devri için gerekli belgeler nelerdir? Dükkan tapu devri masrafları 2016 ne kadar?

Tapu devir parası ne kadar?

Tapu devir işlemlerinde yürütülen bazı basamaklar yapılması gerekenler vardır. Onlardan biri de tapu devir parasıdır. Peki bu tapu devir parası nedir? İşte detaylar!

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Dükkan tapu devri masrafları 2016!

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Peki, dükkan tapu devri için gerekli belgeler nelerdir? Dükkan tapu devri masrafları 2016 ne kadar?

Tapu devir evrakları!

Bir gayrimenkulün tapu devir işlemleri bağlı olunan tapu müdürlüğünde yapılıyor. Bu işlem için tapudan randevu alınması ve gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. İşte tapu devir evrakları..

Tapu devir harcı ne kadar?

Tapu dairesinde tapılan gayrimenkul tapu devir işlemi için belli bir miktar harç ödemesi yapılması isteniyor. Bu harcı alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Peki, tapu devir harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri 2015!

Gayrimenkullerin bir başkası adına tescil edilmesi için devir işlemlerinin tapu müdürlüklerinde yapılması gerekiyor. Peki, tapu devir işlemleri 2015 nelerdir? Tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

KKTC, tapu devir harç ve stopajlarında sabit kura geçti!

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin olumsuz etkisini azaltmak üzere bir takım kararlar alan KKTC, inşaat sektöründeki tapu devir harç ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.

Referans Bakırköy'ün 24 bağımsız bölümünün tapu devir işlemleri tamam!

Referans Bakırköy" projesinin 2015 Ocak-Mart döneminde; toplam satış tutarı 11,11 milyon TL olan 14 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş, satış tutarı toplam 15,16 milyon TL olan 24 adet bağımsız bölümün tapu devir işlemleri tamamlandı.

Tapu devir harcı 2015!

Gayrimenkulünü satmak isteyen ya da gayrimenkul satın almak isteyen kimseler mülkiyet devir işlemlerini tapu dairesinde yapıyor. Bunun için taraflar belli oranlarda harç ödüyor. İşte tapu devir harcı 2015..

Dükkan tapusunu ev tapusuna çevirme!

Dükkanı, ev olarak kullanan gayrimenkul sahiplerinin tapu belgelerini değiştirmeleri, ileride çıkabilecek sorunları önleyebiliyor. Peki, dükkan tapusunu ev tapusuna çevirme işlemi nasıl yapılır? İşte ddükkanı ev tapusuna çevirme işlemleri...

Dükkan mesken olarak kullanılır mı?

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. Peki, dükkan mesken olarak kullanılabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...

dükkan tapu devir masrafları Haberi

dükkan tapu devir masrafları

Dükkan tapu devri masrafları 2016!

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Bu işlemler için öncelikle tapu dairesinden randevu alınıyor.


Randevu günü ve saatinde gerekli belgelerin de temin edilerek tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Dükkan tapu devri için gereken belgeler ile ödenecek masraflar şu şekilde;


Şahıslarda tapuda satış için gerekli evraklar

- Tapu Aslı veya Fotokopisi

- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği

- 4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.

- Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde vergi kimlik numarasının ibrazı zorunludur.

- İşlem yasal temsilci...