05 / 05 / 2024

dükkan tapusu nedir

dükkan tapusu nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan tapusu nasıl alınır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Dükkan tapusu nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan tapusu nasıl alınır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Dükkan kira artış oranı Nisan 2016!

Sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline zam yapılıyor. Dükkandaki kiracıya, meskendekinden farklı oranda zam yapılıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Nisan 2016 nedir?

Dükkan kira artış oranı Ocak 2016!

Dükkan kiralayan kiracılar, sözleşmenin yenilenmesi halinde yeni kira döneminde kirayı zamlı olarak ödüyor. Peki, dükkandaki kiracıya hangi oranda zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Ocak 2016 nedir?

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 2015 Kasım ayı boyunca devam ediyor. Verginin geç ödenmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası nedir?

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

Dükkan kira artış oranı Eylül 2015!

Borçlar Kanununa göre 2020 yılına kadar dükkan kiralarında sözleşmede yazan esaslara göre dükkan kiracısına yıllık zam yapılıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

Dükkan emlak vergisi oranları 2015!

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi kapsamına dükkanlar da giriyor. Dükkan sahipleri de satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi veriyor. Peki, dükkan emlak vergisi oranları 2015 nedir?

dükkan tapusu nedir Haberi

dükkan tapusu nedir

Müteahhit ile kat karşılığı inşaattan bir dükkan almıştım. 17 yıldır burada market çalıştırıyorum. Ancak hâlâ tapu almış değilim. Belediye benden tapu istiyor. Bu tapuyu nasıl alırım?


Bu işin doğru yolu müteahhit ile yaptığınız sözleşmeye göre müteahhidin size tapuyu vermesidir. Müteahhitten aldığınızı söylediğiniz için bu çözümü öneriyorum. Şayet arsa sizin idi ise ve arsanızı müteahhide vermiş iseniz yanıtım farklı olacaktı. Müteahhidin size tapuyu vermemesi karşısında bu iş ancak mahkemede hallolur. Dava açarak tapu iptali ve adınıza tescil talebinde bulunacaksınız. Tabii bu davada da gayrimenkulün bugünkü durumu önemlidir. Şayet tapuda kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş ise bu halde bağımsız bölümün tapusunun adınıza tescilini talep sonuç verebilir. Şayet kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamış ise yani gayrimenkul tapuda halen arsa olarak tescilli...