11 / 05 / 2024

duman alarmı yangınlarda ölüm oranını azaltıyormu

duman alarmı yangınlarda ölüm oranını azaltıyormu

Haluk Yanık, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Wow Convention Center’da düzenlenen “IV. Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi”nin açılış konferansında konutlarda yangın algılama ve uyarı sistemlerini işledi.

Altın fiyatları toz duman oldu! Elinde 1 gram bile altını olanlar için kırmızı alarm! Son dakika altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından rakip ediliyor. Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de aşağı yönlü hareket ediyor. Altın fiyatları resmen toz duman oldu. Peki bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar?

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Antalya Büyükşehir'den 4 aileye konteyner ev!

Antalya'nın Manavgat ve Kaş’ta çıkan yangınlarda evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaraların sarılması konusunda imkânları seferber etti. 

Fikirtepe'de 25 katlı binanın inşaatında yangın!

Fikirtepe'de inşaat halindeki 25 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Duman yükselen binadaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Hançerli Fatma Sultan Medresesi restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bakımsızlık ve yangınlarda büyük hasar gören Fatma Sultan Medresesi'ni restore etti.

Binalardaki duman alarmı gece yangınlarındaki ölüm oranını azaltıyor!

Haluk Yanık, 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Wow Convention Center’da düzenlenen “IV. Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi”nin açılış konferansında konutlarda yangın algılama ve uyarı sistemlerini işledi.

Hilti'den yeni Pasif Yangın Durdurucu!

Yangın felaketinde can kayıplarının yüzde 70’i duman zehirlenmesi kaynaklı gerçekleşirken Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünler 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor.

Prysmian, yapı malzemeleri hakkında sektörü bilgilendiriyor!

Her yıl binlerce insanın öldüğü, onbinlercesinin yaralandığı ve büyük maddi kayıpların meydana geldiği yangınlarda, can ve mal güvenliği, kullanılan malzemelerin yangın esnasında gösterecekleri performans ile doğru orantılıdır.

Adıyaman'da bir apartmanda yangın çıktı!

Adıyaman'da bir apartmanın kazan dairesinde çıkan yangında 15 kişi dumandan etkilendi. Dumanın merdiven boşluklarını doldurması nedeniyle bazı katlarda oturanlar balkonlarında mahsur kaldı.

Manisa'da bir evde yangın çıktı!

Manisa'da bir evde yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Tevfikiye Mahallesi 72 Sokak'ta Cengiz Ismık'a (24) ait evde duman çıktığını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi.

TBMM'de yangın mı çıktı?

TBMM'de elektrik kesintisinden sonra devreye giren jeneratörden çıkan duman, yangın paniği yaşanmasına neden oldu. Meclis'te öğlen saatlerinde yaşanan elektrik kesintisinden sonra jeneratör devreye girdi.

duman alarmı yangınlarda ölüm oranını azaltıyormu Haberi

duman alarmı yangınlarda ölüm oranını azaltıyormu

Haluk Yanık, evlerimizdeki yangının nasıl ölümcül bir tehlike oluşturabileceğini, yangın esnasında ölüm riskini azaltmak için ne gibi önlemler alınabileceğini yapılan araştırmaların sonuçları ve örneklemeler ile katılımcılara aktardı.  


Yangından ölümün en fazla konutlarda görüldüğüne dikkat çeken Yanık; “Konutlarda çıkan yangınlarda ölümlerin %70’i gece yangınlarda olmaktadır, çünkü insanlar ve hayvanlar uyurken koku alamamaktadır. Üstelik birkaç soluma bile yangın esnasında ortaya çıkan boğucu ve zehirli gazların etkisiyle bilinç kaybına yol açmaktadır. Konutlarda bir yangının başlangıcından itibaren kaçış süresi ortalama 4 dakika gibi kısa bir süredir. Uykudan uyanabilenlerin panik ve görüş kaybı yaşaması da yangından kurtulmalarını zorlaştırmaktadır” şeklinde konuştu. 

Haluk Yanık sunumunda, Türkiye’de yüksek konut binalarında yangın algılama ve uyarı sistemlerinin tasarım ve uygulamasında yapılan yanlışlıkları ve çözüm önerilerini de dinleyicilerle paylaştı. Herhangi bir...