01 / 05 / 2024

Dumankaya projeleri son durum

Dumankaya projeleri son durum

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, kurumun yönetimine devredilen Dumankaya İnşaat'ta konutlarını teslim alamayan 1000'den fazla mağdur olduğuna vurgu yaparak, Adres Sancaktepe ve Vadi projelerinde Mayıs-Haziran gibi bir çalışmanın başlayabileceğini açıkladı. 

TMSF'den Dumankaya açıklaması!

TMSF Başkanı Muhittin Gülal, TMSF kayyumunda yönetilen Fi Yapı, İnanlar ve Dumankaya olmak üzere üç inşaat şirketi olduğunu söyleyerek, burada bu şirketlerden daire alanların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışma başlattıklarını söyledi.

Dumankaya mağdurları 11 Aralık'ta toplanıyor!

Dumankaya İnşaat‘ın projelerinden konut alan vatandaşlar, 11 Aralık tarihinde Esentepe'deki TMSF binası önünde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Dumankaya mağdurları 23 Temmuz'da toplanıyor!

FETÖ soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Dumankaya Grubu'ndan ev alanlar 23 Temmuz'da toplanıyor.

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Müteahhit ve ev sahiplerine çözüm Birikimevim’den!

Türkiye'nin büyük kentlerinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri son yıllarda Anadolu’nun birçok kentine de yayıldı. Kentsel dönüşüm sürecinde olan yapılar için finansal çözümler sunan Birikimevim, bu konudaki bakış açısını sempozyuma taşıdı...

Dumankaya'nın inşaatı durdurulan projeleri TBMM'de!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri meclis gündeminde konu oldu..

Ofislerde yeni kiracı eskilerden daha az kira ödüyor!

İstanbul'da ofis projeleri son yıllarda hız kazandı. JLL Türkiye Ofis Kiralama Direktörü Mahir Mermer, ofis arzının artmasına karşı talebin azaldığını belirtti.

Amasya'nın çılgın projeleri son aşamada!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ‘Amasya’nın çılgın projesi’ diye adlandırdığı Ferhat Tüneli Projesi ile Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanları Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi’nde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Dumankaya Mozaik 72 ay 0 faiz fırsatı için son gün yarın!

Dumankaya Mozaik projesinde Ramazan ayı kampanyası kapsamında başlatılan 72 ay 0 faiz fırsatı için son gün yarın...

Dumankaya projeleri ülkemizi kalkındırmaya devam edecek!

Dumankaya Ailesi’nin büyüğü İbrahim Dumankaya, Rize programı kapsamında Rize Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen ödül töreninin akabinde Ridos Otel’de gerçekleştirilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Dumankaya Horizon'da son daireler! Teslimler başladı!

Dumankaya İnşaat tarafından inşa edilen Horizon projesinde son daireler. 899 bin TL'den başlayan konut fiyatları 2 milyon 437 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Dumankaya Mozaik kampanyası için son gün 11 Ocak!

Dumankaya Mozaik kampanyası için son gün 11 Ocak. 60 ay 0 faiz fırsatı ile satışlarına devam eden projede dairelerin alanları 48 ile 208 metrekare arasında değişiyor.

İş dünyası A sınıfı ofisleri tercih ediyor!

Ülkemizde özellikle son 10 yılda sürekli büyüyen bir pazarı ifade eden ‘marka konut projeleri’ son yıllarda ‘marka ofis projeleri’ olarak da öne çıkmaya başladı. Uzmanlara göre gelecek dönemlerde ‘A sınıfı’ ofislerin yükselişi devam edecek!

Dumankaya Horizon kampanyası için son gün 31 Aralık!

Dumankaya Horizon kampanyası için son gün 31 Aralık 2015. Fiyatların 588 bin TL'den başlangıç gösterdiği projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde dizayn edilen konutlar bulunuyor.

Ritim İstanbul Dumankaya'da yılın son fırsatları!

Ritim İstanbul Dumankaya'da yılın son fırsatları devam ediyor. Daire tiplerinin 1+1'den 5+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildiği proje Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Dumankaya projeleri son durum Haberi

Dumankaya projeleri son durum

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, kurumun yönetimine devredilen Dumankaya İnşaat'ta konutlarını teslim alamayan 1000'den fazla mağdur olduğuna vurgu yaparak, Adres Sancaktepe ve Vadi projelerinde Mayıs-Haziran gibi bir çalışmanın başlayabileceğini açıkladı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; TMSF'nin yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Gülal, TMSF'ye devredilen şirketlerden sadece Dumankaya'da, Dumankaya İnşaat'ın teslimini gerçekleştirmediği konutlar sebebiyle 4 bin 440 kişinin mağdur olduğuna, bunlardan 3 bin 91'inin ise mağduriyetinin giderildiğine vurgu yaptı.

Dumankaya Mozaik projesinde de teslimatların Mart'ta gerçekleştirileceğini açıklayan Gülal, Dumankaya Adres ve Vadi pojelerinde ise bir takım varlıkların satışa sunulmasının ardından elde edilecek gelir ile Mayıs, Haziran aylarında harekete geçmeyi umduklarını belirtti. 

TMSF yaklaşık 3 yıl önce Alman grup Eurabau'nun da içinde olduğu bir konsorsiyumla anlaşma imzalamış ve Dumankaya, Fi...