20 / 05 / 2024

dünya bankası 100 milyon

dünya bankası 100 milyon

Dünya Bankası, Kovid-19 pandemisi için Türkiye'ye önemli bir krediyi onayladı. 24 Nisan'da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borcu olanlar için tek tek açıklandı! Bankalarda deprem: Ziraat Bankası 100 bin TL kredi!

Bankaların düzenlemelerinin ardından ihtiyaç kredisi faizleri yeniden gündem oldu. Peki Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faizi ne kadar? Ziraat Bankası 100 bin TL kredi nasıl alınır? İşte Ziraat Bankası 100 bin TL kredi... 

İş Bankası'ndan düşük taksitle 100 bin TL kredi fırsatı!

Paraya sıkışan vatandaşların beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası 100 bin TL'nin aylık taksit oranını 5 bin 895 TL olarak açıkladı. İşte detaylar... 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Dünya Bankası, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması halinde petrolün varil fiyatının 150 doları aşabileceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Küçüktütüncü tarafından kuruldu.

dünya bankası 100 milyon Haberi

dünya bankası 100 milyon

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi için Dünya Bankası (World Bank) Türkiye'ye önemli bir krediyi onayladı.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, 24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Dünya Bankası’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere göre kredi, Türkiye’nin Kovid-19 pandemisinin sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için hazırlandı. Onaylanan Acil Kovid-19 Sağlık Projesi, Dünya Bankası’nın 2 Nisan 2020 tarihinde açıkladığı 14 milyar dolar tutarındaki küresel Hızlandırılmış Fonu'nun bir parçasını oluşturdu.

Kredi iki farklı bileşenden oluşuyor

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak 100 milyon dolarlık kredi, Kovid-19 pandemisinin yayılma hızını kesmek ve sağlık sisteminin vakaları tespit ve tedavi etme kapasitesini güçlendirmek için hükümeti desteklemeye yönelik iki bileşenden oluşuyor.

Birinci bileşen olan 98 milyon dolarlık kredi...