22 / 05 / 2024

dünya bankası yatırım raporu

dünya bankası yatırım raporu

Dünya Bankası’nın raporuna göre Türkiye kamu-özel sektör ortak yatırımlarında dünya ikincisi oldu. Raporda Türkiye’nin Avrupa ve Orta Asya’nın en büyük 5 yatırım projesine ev sahipliği yaptığı belirtildi.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Altın uzmanı İslam Memiş yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıkladı! Dünya bunu konuşacak! 

Altın uzmanı İslam Memiş, yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıklayarak ''dünya bunu konuşacak'' diyerek yatırıcıları şaşkına çevirdi...

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünenlere alternatif çıktı. İşte dünya onu konuşuyor!

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Gözü Türkiye'ye diktiler! Dünya devleri yatırım yapacak

2023 yılının ilk günlerinde yatırımcılar boya firmalarına yöneldi. Türkiye'den bir çok boya firması satın alan yatırımcılar şimdi de izmir'e gelme planları yapıyorlar 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aktiflerini yüzde 131, karını ise yüzde 78 artırdı!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2022’nin üçüncü çeyreğinde aktiflerini geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 131 oranında yükselterek 79 milyar Türk Lirası'na çıkardı. Kredi, Eylül 2022'de yıllık bazda yüzde 119 artarak 55 milyar lira oldu. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Merkez Bankası faiz karaları hafta içi açıklandı. Kararın açıklanmasından sonra dolar/TL yükselişe geçerken altın ve gümüş fiyatları düşmeye başladı. Doların güçlenmesi ile emtia fiyatları üzerindeki baskı arttı. Dolar fırladı, gümüş ise çakıldı. Gümüşe yatırım yapanlar dikkat. Gümüş fiyatlarını gör

dünya bankası yatırım raporu Haberi

dünya bankası yatırım raporu

Dünya Bankası’nın raporuna göre Türkiye kamu-özel sektör ortak yatırımlarında dünya ikincisi oldu. Raporda Türkiye’nin Avrupa ve Orta Asya’nın en büyük 5 yatırım projesine ev sahipliği yaptığı belirtildi.


Dünya Bankası, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci ülke olduğunu açıkladı. Dünya Bankası’nın 139 gelişmekte olan ülkeyi kapsayan ‘2014 Küresel Kamu-Özel Sektör Ortak Yatırımları’ başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye geçen yıl Brezilya’nın ardından kamu-özel sektör işbirliğinde en çok altyapı yatırımı yapan ikinci gelişmekte olan ülke oldu. Türkiye’nin aynı zamanda Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki en büyük 5 kamu-özel sektör ortak yatırım projesine ev sahipliği yaptığına dikkat çekilen raporda, şu ifadelere yer verildi:


“Türkiye, 17 yeni projesiyle ikinci en yüksek yatırım hacmini elde etti. Hükümetin 2008 yılındaki...