07 / 05 / 2024

Dünya enerji zirvesi iletişim

Dünya enerji zirvesi iletişim

Güney Kore’nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Dünya Enerji Zirvesi sona erdi. Enerji sektörünün uluslararası aktörleri, durum değerlendirmesi yapmak ve yeni dönemde stratejileri değerlendirmek için 2016’da İstanbul’da buluşacak...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

TOKİ ile Dünya Bankası yeşil binalar konusunda iş birliği antlaşması imzaladı!

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Dünya enerji fiyatlarındaki düşüş doğalgaza yansıyacak mı?

Dünya enerji fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza da yansıyacağını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Önümüzdeki dönemde bırakın zammı, enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketiciye indirim olarak yansıtmak için çalışma başlattık" müjdesini verdi.

Emre Aykar Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu CICA Başkanı Emre Aykar, Paris İklim Zirvesi’nde “Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Bursa'da başlıyor!

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin 3. durağı Bursa olacak.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Bursa'da!

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla DÜNYA gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi" bugün üçüncü durağı Bursa'da yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi 16 Haziran'da Bursa'da!

Rönesans Holding" ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin 3. durağı Bursa olacak.

Dünya Enerji Kongresi'nin 23.'sü İstanbul'da yapılacak!

Dünya Enerji Konseyi tarafından 3 yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nin 23.'süne İstanbul ev sahipliği yapıyor. Konsey Başkanı Nadeau, 2060 yılı için enerji senaryoları hazırladıklarını, bu senaryoları İstanbul’da açıklayacaklarını söylüyor.

Dünya enerji zirvesi iletişim Haberi

Dünya enerji zirvesi iletişim

Güney Kore’nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Dünya Enerji Kongresi tamamlandı. Kongre sonunda kapanış ve ev sahipliğinin devri için seremoni düzenlendi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Güney Kore arasında tarihin derinliklerine dayanan güçlü bir dostluk bağı bulunduğunu söyledi.


Enerjinin sürdürülebilir olmasının insanlık vazifesi olduğunu ifade eden Yıldız, enerjinin insanın en temel ihtiyacı haline geldiğini belirtti.


Politikaları belirlerken, sadece ülkelerin kendi arz güvenliğini değil, küresel odaklı düşünerek ​hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Gelecek nesilleri karanlıkta bırakamayız. Bunun için de ülkeler arası işbirliğinin geliştirilmesi, uluslararası politikalara yön veren karar alıcıların karşılıklı bağımlılık ​çerçevesinde politika ve strateji belirlemeleri elzemdir” diye konuştu.


Bir sonraki Dünya Enerji Kongresi’nin İstanbul’da düzenlenecek olması nedeniyle duydukları heyecanı ifade eden Yıldız, İstanbul gibi uluslararası finans merkezi...