28 / 07 / 2024

Dünya Mirası Türkiye 2014 projesi

Dünya Mirası Türkiye 2014 projesi

Turizm Tanıtma Platformunca ( TUTAP ) 38 ilde yürütülen "Dünya Mirası Türkiye" projesinin Gaziantep'teki çalışmaları tamamlandı. Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına ve turizm sektörüne katkı sağlanacağını belirtildi.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Dünya Bankası Türkiye'ye 500 milyon dolar fon verecek! Sebebi belli oldu

Dünya Bankası, Türkiye'ye 500 milyon daolar fon ayırıldığını duyurdu. Fonun Türkiye'de çalışmalara destek olacağı açıklandı. Parayı tahsis eden projeye liderlik eden Nadwa Rafeh, "Bozulan ekonomik dengeye katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

Dünya Bankası Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 5'e çıkardı!

Bankanın açıklamasında, "Bölgenin en büyük ekonomileri olan Türkiye'nin beklenenden güçlü bir şekilde toparlanması ve Rusya'nın dayanıklı bir performans göstermesi sayesinde daralma beklenenden daha düşük gerçekleşmiştir." ifadesi kullanıldı.

Dünya Mirası Türkiye 2014 projesi Haberi

Dünya Mirası Türkiye 2014 projesi

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız yazılı açıklamasında, Türkiye Seyahat Acentalan Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı gibi kurumların işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle, Türkiye'nin dünya mirasına giren ve aday olan unsurlarının tanıtılmasının amaçlandığını belirtti. Bu kapsamda, Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti ve Yesemek'teki çekimlerin tamamlandığını bildiren Yıldız, çalışmaların Aydın'da bulunan Afrodisias Antik Kenti ile Manisa'daki Sard Harabeleri'nde devam edeceğini kaydetti. 


Yıldız, Ocak ayından itibaren, 65 bölümü kültürel ve doğal miras, 11 bölümü ise somut olmayan kültürel miras unsurlarından "Dünya Mirası Türkiye'nin TRTde gösterilmeye başlanacağını ifade etti. Yıldız, gelecek yılın Ekim ayında tamamlanacak ve yabana televizyon kanallarında da yayınlanacak projeyle Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına ve turizm sektörüne katkı sağlanacağını belirtti. 


Ankara...