02 / 05 / 2024

Gaziantep'teki Dünya Mirası Türkiye projesi tamamlandı!

Gaziantep'teki Dünya Mirası Türkiye projesi tamamlandı!

Turizm Tanıtma Platformunca ( TUTAP ) 38 ilde yürütülen "Dünya Mirası Türkiye" projesinin Gaziantep'teki çalışmaları tamamlandı. Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına ve turizm sektörüne katkı sağlanacağını belirtildi.



TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız yazılı açıklamasında, Türkiye Seyahat Acentalan Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı gibi kurumların işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle, Türkiye'nin dünya mirasına giren ve aday olan unsurlarının tanıtılmasının amaçlandığını belirtti. Bu kapsamda, Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti ve Yesemek'teki çekimlerin tamamlandığını bildiren Yıldız, çalışmaların Aydın'da bulunan Afrodisias Antik Kenti ile Manisa'daki Sard Harabeleri'nde devam edeceğini kaydetti. 


Yıldız, Ocak ayından itibaren, 65 bölümü kültürel ve doğal miras, 11 bölümü ise somut olmayan kültürel miras unsurlarından "Dünya Mirası Türkiye'nin TRTde gösterilmeye başlanacağını ifade etti. Yıldız, gelecek yılın Ekim ayında tamamlanacak ve yabana televizyon kanallarında da yayınlanacak projeyle Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına ve turizm sektörüne katkı sağlanacağını belirtti. 


Ankara AA


Geri Dön