03 / 05 / 2024

Dünya şehirciliği Türkiyede konuşulacak

Dünya şehirciliği Türkiyede konuşulacak

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanının en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Kazanan şehirde sürpriz organizasyonlar yapılacak.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Dünya şehirciliği Türkiyede konuşulacak Haberi

Dünya şehirciliği Türkiyede konuşulacak

Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışması olan Golden City Awards 2016 yılının Ocak ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek. Ülkemizde bu güne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan tamamen farklı içerik ve etkinliklerle dolu olan yarışmanın ödül töreni gecesinin hemen ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan sempozyum, festival, konser, forum, toplantı gibi pek çok alanda farkındalık oluşturacak organizasyonlar yapılacak. 


İngiltere'nin önde gelen uluslararası strateji ve danışmanlık firması olan Eurasia Strategies LTD. Golden City Awards projesine desteğini açıklayarak şehirlerin uluslararası alanda markalaşmasını teşvik eden bu yarışmanın ülkemizin ve şehirlerimizin tanıtımı ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek organizatör firma olan İntermedia LTD. ile iş birlikteliği anlaşması imzaladı. Londra merkezli Eurasia Strategies LTD aynı zamanda dünya da ülkemizin de aralarında olduğu pek...