12 / 05 / 2024

Dünya Tasarım Konuşmaları

Dünya Tasarım Konuşmaları

Dünya Tasarım Örgütü işbirliği ile uluslararası 'Dünya Tasarım Konuşmaları' organizasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Organizasyonda, hızlı kentleşme, iklim değişikliği ve göç gibi yerel sorunlar görüşüldü.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Bakan Kurum'un o açıklaması...

Altın uzmanı İslam Memiş yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıkladı! Dünya bunu konuşacak! 

Altın uzmanı İslam Memiş, yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıklayarak ''dünya bunu konuşacak'' diyerek yatırıcıları şaşkına çevirdi...

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünenlere alternatif çıktı. İşte dünya onu konuşuyor!

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya altını konuşuyor: Altın çakıldı, dolar yükseliş trendine son gaz devam ediyor

Bugün altın ve döviz piyasasında hareketlilik kaldığı yerden devam ediyor. Dünya bugün altın fiyatlarını konuşuyor. Ons altın 1826 dolar seviyesinde kadar düşerken dolar yükselmeye devam ediyor.

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Dünya Bilge Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu.

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Teknik Mühendislik İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Hakan Çalışkan tarafından kuruldu.

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çamur tarafından kuruldu.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Dünya Tasarım Konuşmaları Haberi

Dünya Tasarım Konuşmaları

2016'da İstanbul ve Şanghay, 2017'de Toluca ve Rabat'ta gerçekleştirilen Dünya Tasarım Konuşmaları'nın bu yılki buluşması İzmir'de düzenlendi. 'Birlikte Yaşamak' temasıyla yapılan organizasyonda hızlı kentleşme, iklim değişikliği ve göç gibi yerel sorunlar görüşüldü.

İzmir'de düzenlenen etkinliğe Dünya Tasarım Örgütü'nün Hindistan, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Afrika'da faaliyette bulunan temsilciler, akademisyenler, tasarımcılar katıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Dünya Endüstriyel Tasarım Günü gerçekleştirilen program İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'nin konuşmasıyla başladı. Gökçe, "Anadolu ve Akdeniz uygarlıklarının kültür başkentlerinden biri olan İzmir'i Akdeniz'de kültür, tasarım ve sanat kenti haline getirmek için bu çalıştayda önemli kararlar alındı. İzmir ekonomisinin güçlenmesi, ekolojik anlamda sürdürülebilir, yaşam biçimini koruyarak yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı bir kent haline gelmesi, Akdeniz kentler ağında...