06 / 05 / 2024

dünya turizmi büyüdü mü

dünya turizmi büyüdü mü

BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ocak-nisan ayları arasında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 4'lük artış yaşandı.

Dünya turizmi yüzde 4 büyüdü!

Turizmde 2015 yılının ilk dört ayında dünya genelindeki ziyaretçi sayısı 332 milyon olarak gerçekleşti. BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-nisan aylarında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4 arttı.

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla yüzde 40 büyüdü! Tesla’nın 2022’de ne kadar araç sattığı açıklandı!

Dünya’da en çok konuşulan kişiler arasında yer alan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüdü. İşte Tesla’nın 2022’de sattığı araç sayısı!

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Benzin ve motorinde büyük düşüşün eli kulağında! İşte 11 Nisan 2022 güncel brent petrol fiyatı...

Brent petrol dünya piyasasında 100,80 dolar oldu. Brent ve petrolün 100 doların da altına inmesi beklenirken, benzin ve motorinde büyük bir indirim beklentisi içine girildi.

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

Dünya Bankası Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 5'e çıkardı!

Bankanın açıklamasında, "Bölgenin en büyük ekonomileri olan Türkiye'nin beklenenden güçlü bir şekilde toparlanması ve Rusya'nın dayanıklı bir performans göstermesi sayesinde daralma beklenenden daha düşük gerçekleşmiştir." ifadesi kullanıldı.

Dünya Bankası Türkiye’nin 2020’de yüzde 0,5 büyümesini bekliyor!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda baz senaryoya göre yüzde 0,5, gelecek iki yılın sonunda ise yüzde 4 büyüme kaydedeceği tahmininde bulundu.

Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi açıklandı!

Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde yine dünya ikincisi oldu. Listede Türkiye'den tam 44 şirket var.. İşte listeye Türkiye'den giren 44 şirket...

Tabanlıoğlu Mimarlık Tersane İstanbul Projesi ile WAF 2019’da büyük ödülü aldı!

12. Dünya Mimarlık Festivali - WAF 2019 “Turizm Yatırımları Proje” kategorisinde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Tersane İstanbul’ büyük ödül aldı.

dünya turizmi büyüdü mü Haberi

dünya turizmi büyüdü mü

Turizmde 2015 yılının ilk dört ayında dünya genelindeki ziyaretçi sayısı 332 milyon olarak gerçekleşti. AA muhabirinin, BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ocak-nisan ayları arasında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 4'lük artış yaşandı. Turizm sektörünün canlanmaya başladığı mayıs ayından sezonun kapanmaya başladığı ağustos sonuna kadar artışın devam edeceği tahmin ediliyor. Mayıs-ağustos döneminde yaklaşık 500 milyon yabancı ziyaretçinin seyahat etmesi bekleniyor. Ocak-nisan ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3'lük artış sağlandı ve dünya genelinde yaklaşık 332 milyon kişi yurtdışını ziyaret etti. Geçen yıl bu rakam 318 milyondu. 2010'dan bu yana yabancı ziyaretçi sayısında ortalama her yıl yüzde 4,5 lik artış yaşanıyor. 


Yedigün...