09 / 05 / 2024

dünyanon ilk ekolojik evi nerede

dünyanon ilk ekolojik evi nerede

Amerikalı işadamı Frank McKinney, dünyanın ilk "Yeşil Ev"ini inşa ederek tarih yazdı. Kinney'in Florida'da 30 milyon dolar harcayarak yaptığı evi Manalapan Yerel Komitesi tarafından çevre standartlarına uygun görüldü.

Günübirlik kiralık dairelere yeni düzenleme! İlk sinyal geldi

Turizm merkezlerinde doluluk oranlarının yüzde 55-60 düzeyinde kalması sektörü zor duruma sokuyor. Sahil kentlerinin pek çoğunda ikincil konutların ve villaların kayıtsız şekilde kiralanmasına tepkiler sürerken yeni düzenlemenin de önü açıldı. İşte tüm detaylar...

2023'ün ilk yarısında en çok satılan otomotiv markaları belli oldu!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışlarında 2023 yılının Ocak-Haziran döneminde ilk 3'te Fiat, Renault ve Ford yer aldı.

Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

IMF, borcunu ödeyecek kadar gelir sağlayamayan ancak destekle ayakta kalmaya çalışan ‘zombi’ şirketleri inceledi. Türkiye, rapora göre yüzde 13’lük zombi şirket oranıyla ilk sırada yer aldı.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler hemen baksın! En ucuz prefabrik evler listelendi!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konu maliyet olmaktadır. Peki en ucuz prefabrik evler kaç TL’den başlıyor? İşte detaylar!

Memurlara 22 bin TL maaş müjdesi! Hükümetten son dakika açıklaması geldi: Meclis'in ilk düzenlemesi memur zammı! 

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin lira şeklinde düzenleneceği teklif olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Evlerinizi İyileştirirken Dünyayı Koruyun: Ekolojik Dekorasyonun Önemi ve Yararları!

Evlerinizi çevre dostu bir şekilde dekore ederek, doğal kaynakları koruyun ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakın.

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Otomotivde müthiş haber! Dünya devi o otomobili Türkiye’de üretme kararı aldı!

Türkiye otomotiv sanayinde bir ilk daha gerçekleşecek. Japonya’nın otomotiv devi Toyota, Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR’in, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretileceğini duyurdu.

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Maserati'nin Yeni SUV'u Grecale dünyaya ilk kez yüzünü gösterdi

İtalyan lüks otomobil markası Maserati Yeni SUV'u Grecale'i tanıttı. Maserati İnovasyon Laboratuvarı tarafından geliştirilen ve Cassino Fabrikası'nda üretilen Grecale, geniş bir motor yelpazesiyle dünya yollarıyla buluşacak.

Türk yapı malzemeleri dünyada ilk 10’da!

Türk yapı malzemeleri sektörü merakla beklenen rakamlara göre, dünya sıralamasında iki basamak birden yükseldi ve dokuzuncu sıraya oturdu.

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

Orta Amerika'daki El Salvador ülkesi, Bitcoin'i ulusal para olarak kullanacak ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin 2021’de önemli açıklamalarda bulundu.

dünyanon ilk ekolojik evi nerede Haberi

dünyanon ilk ekolojik evi nerede

 İş adamının Bali, Fiji, Hawaii ve Tahiti gezilerinden esinlenerek yaptığı yeşil evde 7 yatak odası, 11 banyo, güneşlenme için teras, altında spa yapılabilecek şelale, kaplıca suyu, akvaryum ve evcil hayvan barınağı var.



Florida Yeşil Yapı Konseyi de güneş enerjisi panelleri ile ısıtılan konağın, enerjisinin kendi kendine yeterliliğini onaylamış.



 Kinney, Acqua Lina adını verdiği malikanesini şöyle anlatıyor: "Acqua Lina, dünyada iyimserliğin başlangıcının gerçek işareti.



Dışına bakıp hemen övgüler dizmeye başlamayın, çünkü esas gösteri, evin eşiğinden girdiğiniz anda başlıyor.



Bu malikane, size hep yaşamak istediğiniz Amerikan rüyasını gösterecek ve algılarınızı değiştirecek. Tamamen doğada yaşayacaksınız. Ekonomik krizin kasveti bu evde sizi terkedecek."