23 / 12 / 2024

Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’

Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’

BES Enerji Kurucu Ortağı Serkan Emin, “Bir santral yılda 166 milyon kilovat saat enerji üretir, aynı yatırım enerji verimliliğinde kullanıldığında edilecek enerji tasarrufu ise 213 milyon kilovat saattir” dedi...

Sektör temsilcileri, sürdürülebilir konut piyasası için faizlerin 6 ay içinde düşmesi konusunda hemfikir! 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) üyeleri, sürdürülebilir bir konut piyasası için faizlerin 6 ay içinde düşmesi gerektiğini söylüyor. Üyelerin yarısından fazlası ise barınma krizi olduğu konusunda hemfikir.

İnşaat sektörüne yeni soluk getiriliyor: Sürdürülebilir ve hafif inşaat! 

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain, Türkiye'de Arkitera iş birliği ile "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisini hayata geçiriyor. 

Kentlere akın var! Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekli! 

Birleşmiş Milletler verileri kentsel alanlara 2050 yılına kadar 2.5 milyar insanın yerleşeceğine dikkat çekiyor. Sürdürülebilir kentler için güvenli ve uygun fiyatlı konutlar gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Perakendeciler kiralarda üst sınır talep ediyor!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün yaptığı açıklamada perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmak için kira artışlarının sınırlandırılmasını istediklerini belirtti.

Sürdürülebilir inşaatın yolu çelik yapılardan geçiyor!

Sürdürülebilirliğin önem kazanmasıyla birlikte dünyada çelik yapılara talep arttı. Sürdürülebilir inşaatın yolu ise modüler çelik yapılardan geçiyor.

İnşaatlarda kalıcı sürdürülebilirlik sağlamak için ne yapılması gerekir? 

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar yaşayan kalıcı sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusu gündemdeki yerini korudu. Buna göre, sürdürülebilir mimarlık, çevre ile ve insanla ilişkisini sağlıklı bir şekilde devam eden ve yere ve yöreye özgü tasarımları da içerdiği belirtildi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

MAPEI’nın organize ettiği Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi. Bursa’da gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.

Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ Haberi

Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’



Mevcut binalarda yapılacak birkaç mikro verimlilik yöntemi sayesinde, bir santralin üretebileceğinden çok daha fazla enerjinin tasarruf edilebileceğini belirten BES Enerji Kurucu Ortağı Serkan Emin, “Bir santral yılda 166 milyon kilovat saat enerji üretir, aynı yatırım enerji verimliliğinde kullanıldığında edilecek enerji tasarrufu ise 213 milyon kilovat saattir” dedi.


İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin düzenlediği Binalarda Enerji Verimliliği konulu seminere katılan BES Enerji Danışmanlık kurucu ortağı Serkan Emin, binalarda yapılabilecek birkaç verimlilik uygulamasının yeni enerji santrali yapılmasına göre yüzde 28 daha verimli olduğunu söyledi. Emin “2000 adet binada yapılacak benzer uygulamalar neticesinde 6 milyon yeni ağaç dikilmiş gibi ilave bir fayda yaratacaktır” dedi. 96 milyon dolarlık bir yatırımla kurulacak 50 megavat enerji santrali yerine aynı rakamla yapılacak enerji verimliliği çalışmalarının 213...