21 / 05 / 2024

Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi

Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Müteahhitler fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor!

Müteahhitler, torba teklifte yer alan, 1 Mart 2023'ten önce ihalesi yapılmış olan yapım işleri fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor.

TEB, Denizbank, QNB Finansbank... Emekliler hakkında flaş açıklama. Promosyon ödemeleri değişti

Bankalar tarafından promosyon ödemeleri konusunda sık sık değişiklikler gerçekleştiriliyor. TEB, Denizbank, QNB Finansbank da promosyon ödemelerini sık sık değiştiren bankalar arasında yer alıyor. Bu nedenle vatandaşlar sık olarak bankaların promosyon ödemelerini kontrol ediyor. İşte son durum...

Benzine indirim geldi! Akaryakıtta tabela resmen değişti! Opet, BP, PO, Total 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Benzine indirim geldi! Akaryakıtta tabela resmen değişti! Opet, BP, PO, Total 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Renk Değiştiren arka panelli Vivo Y100 piyasaya çıktı

Vivo, Hindistan'da yeni Vivo Y100'ün piyasaya sürülmesiyle Y serisi serisini genişletti. Çinli üreticinin orta sınıf teklifi,  iki renk değiştiren Pasifik Mavisi ve Alacakaranlık Altın varyantı ve üçüncü bir metal siyah renk seçeneğiyle tanıtıldı.

İPhone'cular müjde! 15 Ultra çalışmaları başladı

Yenilikçi ürünleriyle dünyayı değiştiren teknoloji devi Apple, iPhone 14 serisi ile yakaladığı başarının ardından yeni modeli olan '15' üzerinde durmadan çalışıyor.

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

AFAD başkanı deprem bölgesinden tahliye edilen ya da kendi imkanıyla şehir değiştiren depremzedelerle ilgili iki önemli konuya açıklık getirdi.

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş

Benzinde fiyat bir kez daha değişti! İşte 10 Aralık Benzin Fiyat Listesi

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Dünyaca ünlü dev banka dolar tahminini değiştirdi! Doları olanlara şok hamle! Görenlerin ağzı bir karış açık kaldı!

Dünyaca ünlü dev banka JP Morgan dolar tahminini yeniledi. Kararını değiştiren dev bankadan yeni haber şimdi gelirken görenlerin ağzı bir karış açık kaldı. Son dakika dolar gelişmesi...

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Bahar döneminde konut değişimi artacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında günün büyük çoğunluğunu konutlarda geçiriyoruz. Uzmanlar da bahar aylarıyla beraber değiştirenlerin sayısının artacağını söylüyor.

Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi Haberi

Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi

Dünyanın her yerinde şehirler giderek daha fazla denize yaklaşıyor. Birçok bölgede deniz içinde dev yapay adalar kuruluyor, sahil doldurma çalışmalarında milyonlarca ton dolgu maddesi denize dökülüyor.

Peki bu çalışmaların okyanusta yaşam ve ekosistem açısından ne tür etkileri olabilir? Bu ay BBC Future tarafından Sidney'de yapılacak olan Dünyayı Değiştiren Fikirler Zirvesi'nde ele alınacak konulardan biri de bu olacak.

Denizde yapay adalar

Deniz kıyısında liman inşa etiğimiz günden beri şehirler okyanusların içine girmeye başladı. Birçok ülke toprağını ve kıyı şeridini büyütmek için denizleri doldurarak yeni alan yaratmaya çalışıyor.

Örneğin Çin'de ya anakaradan toprak çıkarıp denize dökme ya da nehir kenarlarını kapatarak balçık biriktirme yoluyla kıyılarda doldurma projeleri hayata geçiriliyor.


Ada ülkesi Singapur 50 yılda boyutunu yüzde 22 büyüttü. Başka yerlerden satın aldığı kum, toprak ve kayalarla...