12 / 05 / 2024

Duraliler HES inşaatı

Duraliler HES inşaatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Danıştay' a taşıdığı Duraliler HES inşaatına yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Danıştay Duraliler HES'ine ilişkin yeterli ölçüde ve bilimsel, teknik yöntemlere uygun inceleme yapılmadığına hükmederek planı durdurdu...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yusufeli Barajı'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

Yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Antalya Makine İkmal Hizmet Binası inşaatı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Duraliler Mahallesi’nde 11 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirdiği Yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatını tamamladı.

Antalya Duraliler'de makine ikmal binası inşaatı tamamlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon lira yatırım bedelli Yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatını tamamladı.

Beton mikseri, Yusufeli Barajı inşaatına havadan taşındı!

Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatına beton mikseri, kurulan çelik halatla havadan ulaştırıldı.

Adıyaman Gömükan Barajı'nda inşaat başladı!

Adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Baraj inşaatının çalışmaları başladı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Barajlar ve HES Şube Müdürlüğü, DSİ 203. Adıyaman Şube Müdürlüğü ile firma yetkililerinden oluşan teknik heyet Adıyaman Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Duraliler HES inşaatı Haberi

Duraliler HES inşaatı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya için planlanan hızlı tren güzergahının ve kent merkezini ağır tonajlı taşıtlardan kurtaracak Batı Çevre Yolu'nun tam üstüne HES için 'noktasal' izin verdi. Antalya'nın merkez ilçelerden Kepez sınırları içinde yapılacak Duraliler Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) için yatırımcı firma Ay Elektrik, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne imar planı onayı için başvurdu. 


Kepez Kanal Çıkışı olarak adlandırılan derenin üzerine yapılacak Duraliler HES'ine ilişkin nazım imar planları, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 7 Haziran 2010'da reddedildi. Buna rağmen yatırımcı firma tarafından hazırlanan ıooo ve 5 bin ölçekli imar planları, imar planını onaylama yetkisi bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na götürüldü. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İmar Kanunu'ndan aldığı resen plan yetkisini kullanarak 2 Ağustos 2011'de imar planını onayladı. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi,...