10 / 05 / 2024

Dürrin Süer biyografi

Dürrin Süer biyografi

Mimar Dürrin Süer, 2007 yılından beri M artı D Mimarlık ofisinde Mimar Metin Kılıç ile birlikte mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. Peki Dürrin Süer kimdir? İşte biyografisi...

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 10 bin puanın üzerine çıksa da birçok hisse hala 7200 seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, bu paranın hangi yatırım araçlarına gittiğini ve borsanın neden düştüğünü sordu.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Fiyatlardaki düşüş sürüyor!

Çin'de son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel olarak konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor.

Fahiş kira artışlarının sonuna mı gelindi? 'Yüzde 15'e varan düşüşler söz konusu'

Son dönemlerde kiralık konutlarda fiyatlar oldukça yükselirken, gayrimenkul uzmanları yaptıkları açıklamalarda fiyat artışlarının durduğunu, hatta bir miktar esneme yaşandığını söylüyor...

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

İkinci el araba fiyatları geçtiğimiz aylarda sıfır otomobil fiyatlarının önüne geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan denetimler ve yeni yaptırımlarla otomobil piyasası normale döndü. Sıra inşaat sektöründe,  çimento ve beton fiyatlarına geldi. Fiyatların düşmesi için bakanlıktan müd

Motorin fiyatları 40 liradan döndü! Dev indirim sonrası il il motorin fiyatları ne kadar oldu? Sürücüler hemen bakın!

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş, milyonlarca sürücünün beklediği müjdeyi de getirdi. Motorin fiyatları 40 liradan döndü. Peki indirim sonrası il il motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte BP, Opet, Shell, PO 14 Kasım 2023 fiyat listesi...

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Ev sahipleri ve kiracılara tahliye taahhüdü uyarısı: Bunları sakın yapmayın! 

Tahliye taahhüdü, son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık gündem oluyor. İşte tahliye taahhüdü ile ilgili detaylar...

AUZEF sınav takvimi artık açıklandı!  İşte 2023 sonbahar dönemi vize, bitirme, telafi ve tek ders sınavları tarihleri

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin merakla beklediği güz dönemi sınav takvimini resmi internet sayfasında duyurdu. AUZEF sınavları, her ders için 20 sorunun yer aldığı çoktan seçmeli test formatında gerçekleşecek. Peki sınav tarihleri ne zaman?

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

Dürrin Süer biyografi Haberi

Dürrin Süer biyografi

Dürrin Süer kimdir?


Dürrin Süer, 1965 yılında Ankara’da doğdu.1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.Yüksek Lisans ve doktora çalışmalarını da aynı okulda tamamladı.


Süer, 1987-2006 yılları arasında DEÜ Mimarlık Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Çeşitli mesleki dergilerde mimarlık eğitimi, ütopya ve mimarlık, mimarlık ve teknoloji, , tüketim mekanları ve konut alanları üzerine yazılmış yazıları bulunmakta. 


Dürrin Süer, 2007 yılından beri M artı D Mimarlık ofisinde mimarlık çalışmalarını sürdürüyor.



Dürrin Süer'in ödülleri!


1-2009, Satın Alma- Denizli Hükümet Konağı Mimari Projesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması


2-2008, 1. lik ödülü – UİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi Çağrılı Mimari Proje Yarışması



Dürrin Süer ve M artı D Mimarlık projeleri!


Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri – Yapı Ödülü(Otomobil Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi)


Katipoğlu Apartmanı...