26 / 05 / 2024

düşük gelirliye ev ne zaman

düşük gelirliye ev ne zaman

Prof. Dr. Melih Baş: İnşaat sektöründe taleple üretim arasında büyük bir çelişki var. Rezidans denilen lüks konutlann üretimi ihtiyacın çok üzerindeyken, düşük gelirlinin konut eksiği devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri üst sınıfların çıkarına göre şekilleniyor.

Mağdur ev sahibinden gazetecilere yanlış haber isyanı! 10 bin TL'den düşük kira...

Bir televizyon kanalında yer verilen '10 bin TL'den düşük kira yok' haberi, mağdur ev sahiplerinin tepkisini çekti. İşte ev sahiplerinin konuya ilişkin yaptıkları açıklamalar...

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

1.5 milyon konut kredisi veren bankalar hangileri? Düşük faizli konut kredisi fırsatları...

Günümüzde vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için düşük faizli konut kredisi seçeneklerini araştırıp merak ediyorlar. 

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak? Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli konut kredisi kampanyasını bekleyenler kampanya ayrıntılarını araştırıyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman başlayacak?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

düşük gelirliye ev ne zaman Haberi

düşük gelirliye ev ne zaman


Prof. Dr. Melih Baş: İnşaat sektöründe taleple üretim arasında büyük bir çelişki var. Rezidans denilen lüks konutlann üretimi ihtiyacın çok üzerindeyken, düşük gelirlinin konut eksiği devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri üst sınıfların çıkarına.göre şekilleniyor.


Konut stoklarım eritmede şeffaf yöntemler bulmak için neler yapılmalı? İnşaat sektörünün içinde bulunduğu kriz nasıl aşılır? Kentsel dönüşüm projeleri ertelenmeli mi? 


İnşaata dayalı sermaye birikim modeli neoliberalizmm finansallaşan kapitalizmindeki tıkanmalar için bulduğu bir çözüm. Hatta IMF Dünya Bankası gibi uluslarüstü sermaye kuruluşlarının raporlarında bu bağlamda mega projelerin kapitalizmin 2008'den beri içinde olduğu krizden çıkışı için bir tünel olabileceği vurgulanıyor. 


Aydınlık gazetesinin ekonomi sayfasında yazdığım uzun yazıda da ayrıntılı biçimde ele aldığım üzere, bu megaprojeler (üçüncü köprü, İstanbul kanalı vd.) bizim Türk icadı değil yani, moda deyimle çakma bir...