21 / 05 / 2024

duvar yapım malzemeleri

duvar yapım malzemeleri

Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğunu belirtti...

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Megaron Mühendislik İzolasyon Yalıtım Malzemeleri Yapı İşleri İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Avcılar'da yapım aşamasındaki binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Avcılar'da temeli atılmış yapım aşamasında olan bir binanın istinat duvarı çöktü

Erkök Yapı İnşaat Metal Elektrik Ve Kalibrasyon Ölçüm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkök Yapı İnşaat Metal Elektrik Ve Kalibrasyon Ölçüm Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Kök tarafından kuruldu.

Baş Yapı Mühendislik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapı Mühendislik İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Celil Başyiğit tarafından kuruldu.

KSÜ'de Yalıtım Malzemeleri Konferansı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu işbirliği ile Yalıtım Malzemeleri konferansı gerçekleşti.

İzmir Narlıdere Narbel Yolu'nda istinat duvarı yeniden yapılıyor!

Narlıdere'de 2 Ocak'ta çöken Narbel Yolu'nun yeniden kullanılabilmesi için istinat duvarı yapımına başlandı. Ancak çevre sakinleri, göstermelik inşa edilen duvarın yine çökeceği görüşünü taşıyor.

Yapım malzemelerinde fiyat farkı yeniden ele alınmalı!

İNTES Başkanı Koloğlu, dövize dayalı maliyetler ile üretilen yapım malzemeleri ve girdilerde fahiş artışlar meydana geldiğini belirterek ‘fiyat farkı’ esaslarının yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Kasaba Ömerli'nin 3.etap yapımında lüks markalar kullanılıyor!

Türkiye İş Bankası iştirakleri ve Altınhas Holding ortaklığı ile Ömerli’de yapılan Kasaba projesinin 3’üncü etabının yapımında birinci sınıf inşaat malzemeleri, iç dekorasyonunda ise dünyaca ünlü lüks markalar kullanılıyor.

Asar Deresi yol yapım ihalesine 4 firmadan teklif!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale kapsamında 4 kilometrelik yol ile istinat duvarı yapılacak. Ayrıca proje kapsamında 2 adet köprü ve dere ıslah imalatları da yapılacak.

Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan Gölcük Asar Deresi yol yapım ihalesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 4 kilometrelik yol ile istinat duvarı yapılacak...

duvar yapım malzemeleri Haberi

duvar yapım malzemeleri
Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çekti. Tunaman, alçı levhaların diğer duvar yapım malzemelerine göre 6-10 kat daha hafif olduğunu belirtti.

Bina yapımında yapısal olmayan elemanlar, ne kadar hafif malzemelerden seçilirse betonarme karkas sistemi o kadar narinleşecek ve sonucunda yapım maliyeti düşecek, yer kaybı azalacaktır. Bu tespiti yapan Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, bir binada en önemli ölü yükü oluşturan ancak 1998 deprem yönetmeliğinde yapısal olmayan malzeme olarak kabul edilen bina içindeki bölme duvarların yapımında kullanılan alternatif malzemelerden birinin alçı levhalar olduğunu söyledi.

Yer kazancı da sağlıyor Tunaman, sözlerini şöyle sürdürdü:...