04 / 05 / 2024

duvarsız bina

duvarsız bina

BlacksmithSam ailesinden kalma binayı restore ettirmeye karar verdi. 1800'lü yılların başında yapılmış olan binada bir sorun vardı. Çatısı olmayan binanın 3 duvarı kalmıştı...

1937'de binalar için yeni talimatname hazırlanmış! Asansörsüz bina kalmayacakmış...

1937 yılında yeni yapılan apartmanların çift merdiven ve asansör bulunmasına dair zorunluluk getirilmiş.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Her 100 kişiden 90’ı güçsüz bina ile karşı karşıya! 

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, 17 Ağustos’un yıl dönümünde binalardaki su yalıtımıyla ilgili verileri paylaştı.

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız

Bakan Murat Kurum, "Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz" dedi ve ekledi: "O şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları yapacağız. Tarihi, sanatı, kültürü ve doğasıyla bu coğrafyayı tekrardan ayağa kaldıracağız."

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Çankırı Şabanözü Belediyesi kat karşılığı bina yaptıracak!

Çankırı İli Şabanözü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde kat karşılığı bina yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Türk Kızılay kat karşılığı bina yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye'de kat karşılığı bina yaptıracak. İhale 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir’de son dayanıksız bina da dönüşmeden kimse güvende değil!

Gültepe planları devasa gökdelenler içermiyor. Bir ya da birkaç kişiye ayrıcalıklı imar da tanımıyor. Sağlam, mühendislik görmüş ve konforlu konutarda yaşam imkanı sunuyor.

duvarsız bina Haberi

duvarsız bina

İmgur kullanıcısı BlacksmithSam ailesinden kalma 1800'lü yılların başında yapılmış olan binayı restore ettirmeye karar verdi.






Ancak bir sorun vardı evin sadece 3 duvarı kalmıştı, binanın çatısı bile yoktu. Ailesinin daha büyük bir evde yaşamasını isteyen adam bu ev kalıntısını ailesi için rahat, sıcak ve lüks bir eve dönüştürmeye kararlıydı.