06 / 05 / 2024

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Starlıfe Yapı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Starlıfe Yapı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Erkan Yıldızbaş tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira açıklaması!

 Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne canlı yayınla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiralarda düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Özbaşak Emlak Danışmanlığı İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Özbaşak Emlak Danışmanlığı İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Özer tarafından kuruldu. 

TOKİ Erzincan Yalnızbağ başvuruları bugün sona eriyor!

Dairelerin 3 oda 1 salon olarak tasarlandığı TOKİ Yalnızbağ projesi için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Berna Gözbaşı İlter: Serbest bölgeler yabancıyı çekecek!

Serbest bölgeler önceki gün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle yabancıların gözdesi olacak. DEİK İcra Kurulu üyesi Berna Gözbaşı İlter yaptığı açıklamada“Uluslararası sermayenin Türkiye’ye çekilmesinde serbest bölgeler etkin bir politika aracı olacak” dedi.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi Haberi

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi


Cumhuriyet tarihini en büyük projesi olan ve İstanbul Melen Projesi’nden sonra Türkiye’nin en büyük  “İçmesuyu Temini Projesi” konumundaki Göksu Havzası’na dayalı Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı.


Önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanacak olan içmesuyu projesinde artık çalışmalara geçiliyor. Böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yerel seçimler öncesi vermiş olduğu en büyük projesi olan Düzbağ Projesi hayata geçirilmeye başlandı.


Şahin, içmesuyu projesinin Gazianteplilere hayırlı olması temmennisinde bulundu. Şahin, proje kapsamında 100 km’den fazla 2 bin 600 mm çapında çelik boru döşeneceğini, regülatör ve tünel yapılarının olduğunu söyledi.


İnşaat çalışmalarının 2017 ve 2018 yıllarında yoğun bir şekilde devam edeceğini aktaran Şahin, 2019 yılına kadar Göksu Havzası’nın suyunun Gazianteple buluşması için gerekli bütün adımların kararlılıkla atılacağını kaydetti.


Şahin, “Düzbağ İnşaat İhalesine” Türkiye’de içmesuyu...