12 / 05 / 2024

düzce arazilerinden geçen yolu kapattılar

düzce arazilerinden geçen yolu kapattılar

Düzce'de üç kardeş, tapulu arazilerinden geçtiğini öne sürdükleri yolu 1 saat tel örgüyle ulaşıma kapatarak eylem yaptı

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Türkiye'de geçen yıl 74 binden fazla deprem meydana geldi...

Dünya genelinde geçen sene, büyüklüğü 4 ve daha büyük 15 bin 600 deprem meydana geldiğini belirtildi. Yapılan açıklamada, 7 ve daha büyük depremlerin sayısının ise 19 olduğunu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'un son durumu sık sık yatırımcılar arasında merak konusu oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının, geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştüğü belirtildi. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Atağa geçen doların fırlayacağı tarih belli oldu! O gün ekranlar patlayacak, dövizciler dolup taşacak

Dün kapanışını 20,45 TL'den yapan dolar kuru bugün yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? soruları gündemde yer alıyor. Bununla birlikte doların ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Atağa geçen doların fırlayacağı geçeceği tarih belli oldu!

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

TOKİ'den Düzce'ye 48 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Toplu Konu İdaresi Başkanlığı Düzce 2023 projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. Merkez ilçesinde hayata geçirilecek olan projede 48 konut yer alacak.

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Peki kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.

düzce arazilerinden geçen yolu kapattılar Haberi

düzce arazilerinden geçen yolu kapattılar

Düzce'de üç kardeş, tapulu arazilerinden geçtiğini iddia ettikleri ve iki köy arasında ulaşımı sağlayan yolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapattı. 


Muncurlu Boğazaiçi mevkisinde, İshak, Hakkı ve Faik Akbulut kardeşler, Aksu ve Fındıklı Aksu köylerine ulaşımı sağlayan yolun tapulu arazileri üzerinden geçirildiğini ileri sürerek eylem yaptı.


Akbulut kardeşlerin yolu kazık çakarak tel örgüyle ulaşıma kapattığını gören sürücüler, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.


Sürücülerle de tartışan kardeşler, kendilerini ikna etmeye çalışan jandarma ekiplerine de yetkililerle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını, bunun üzerine tel örgüyle yolu kapattıklarını söyledi. 


Jandarma ekipleri ise kanuna aykırı eylem yaptıkları konusunda uyardıkları kardeşleri, yetkililerle görüştürme sözü vererek ikna etti. Bunun üzerine yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol, kazıkların ve tel örgünün kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. 


İshak, Hakkı ve Faik Akbulut kardeşler, sorunlarını aktarabilmeleri...