27 / 04 / 2024

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Peki kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?



FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak kripto para piyasası ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, uzun zamandır FED’in faiz artırım hızını düşüreceği beklentileri nedeniyle güçlü bir performans yakalayan kripto para piyasası, 2 Şubat Perşembe günü altı ayın zirvesi olan 24 bin 300 dolar seviyelerini gördü.

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Aktarılan detaylara göre, ertesi gün yani 3 Şubat Cuma günü beklentinin üç katı açıklanan tarım dışı istihdam verisiyle bu güçlü performans bir miktar kaybedildi. Yine verilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta da makro veri akışı nispeten zayıf seyretti ve daha çok FED başkan yardımcılarının açıklamaları da takip edildi. 
Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada halihazırda havayı olumsuz anlamda değiştiren istihdam verisine ek olarak Powell’a kıyasla daha şahin açıklamalarda bulunan FED başkan yardımcıları risk iştahının düşmesine sebep olduğunu belirterek, bu gelişmelerle Bitcoin'in 22 bin 750 dolar - 23 bin 250 dolar bandına gerilediğini söyledi. Açıklamasında daha sonra ise SEC, Kraken borsasının stake hizmetlerini iptal etmesi ise yatırımcı algısını negatif etkilediğini söyleuen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak söz konusu bu gelişme ile Bitcoin'in üç haftanın en düşük seviyesi olan 21 bin 600 dolar seviyelerine gerilediğini kaydetti. Açıklamasında 50 günlük hareketli ortalamaya gelen bu seviyelere tutunmayı başaran Bitcoin'in yeni günde 21 bin 800 dolar seviyelerinde fiyatlandığını söyleyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, 1.500 dolar desteğine tutunan Ethereum'un da 1.520 dolar bölgesinden alıcı bulduğunu söyledi. 

Uzun zaman sonra bir haftayı düşüşle kapatan kripto para piyasasının toplam piyasa değerinin 1 trilyon doların hemen üzerinde yer aldığını söyleyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, risk iştahının azalmasıyla 24 saatlik hacimlerde de 40 milyar dolar seviyelerine geri çekilme kaydedildiğini belirtti. Alper Samet Yorak ayrıca, geçtiğimiz haftalarda bu verinin 50 ila 60 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön