10 / 05 / 2024

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

FED başkan yardımcılarının şahin açıklamaları piyasalarda risk iştahının düşmesine sebep olmuştu. Peki kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?



Yeni haftada ABD istihdam verisi ile başlayan risk iştahındaki kayıp devam edebilir mi? sorusunu da yanıtlayan Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, bu konuda ABD verilerinin yine referans olabileceğini kaydederek, ilk kritik verinin de yarın açıklanacak olan ABD TÜFE verisi olduğunu söyledi. Piyasayı ve merkez bankalarını memnun eden bir verinin risk iştahına olumlu yansıyabileceğini kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, "Beklenti enflasyonun %6,5’den %6,2’ye gerilemesi yönünde. Ek olarak FED başkan yardımcılarının açıklamaları da hafta içi takip edilecek." dedi.

 Kripto para piyasasında geçen hafta neler oldu?

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin'in geçtiğimiz hafta kanalın alt bandını kırarak yüzde 6 civarında geri çekilmeyle gün itibariyle 21 bin 800 dolar seviyelerinde fiyatlandığını belirten Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, önceki hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin tüm riskli varlıklar üzerinde iştahı azalttığını kaydetti. Açıklamasında "50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde hareketlilik göstermesi geniş çerçevede olumlu havayı şimdilik destekliyor." diyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, aşağı yönlü bir harekette 21 bin 780 dolar ardından da 21 bin 550 dolar seviyelerinin destek olarak çalışmasının beklenebileceğini dile getirdi. Bu seviyelere tutunamaması halinde de 21 bin 200 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebileceğini belirten Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, yukarı yönlü bir harekette de 22 bin 320 dolar ve 22 bin 800 dolar seviyelerinin kritik direnç seviyeleri olduğunu belirtti.

Ethereum'un sekiz gün boyunca test ettiği majör düşen trendden perşembe günü ret alarak yatay harekette devam ettiğini söyleyen Alper Samet Yorak, bugün sabah saatlerinde de 1518 dolar seviyelerinde fiyatlandığını kaydetti. 50 günlük hareketli ortalamanın altında fiyatlanıyor olmasının şimdilik negatif gözüktüğünü belirten Alper Samet Yorak, "Yukarı yönlü bir harekette 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1550 dolar ardından da 1600 dolar seviyelerinin direnç olarak çalışması beklenebilir." dedi.

Aşağı yönlü bir harekette de daha önce test edilen 1490 dolar seviyesinin ilk destek seviyesi olarak karşımıza çıktığını söyleyen Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, bu seviyeye tutunamaması durumunda 1460 dolar ardından da kritik destek seviyesi olan 200 günlük hareketli ortalama (1440$) seviyesine kadar bir geri çekilme görülebileceğini söyledi.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

BTC yatırımcısı iyimserliği geri döndü!

Binance'tan depremzedelere flaş açıklama! Kişi başı 100 dolar verecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön