28 / 04 / 2024

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.



Çip krizi ile başlayan sıfır otomobil arzındaki sıkıntılar azalmasına rağmen hala bayilerde satışların sıra ile yapılması ikinci el taşıt pazarına olan ilgiyi iyice artırdı.

Dunya.com’da yer alan habere göre Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ilk çeyrek rakamlarını değerlendirirken, satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49,5 oranında arttığını söyledi.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!
Erkoç, “Geçen yıl satışlar ikinci yarıdan itibaren daralma eğilimine girmişti. Kasım ayına kadar olan dönemde düşüşler olurken, aralık ayında biraz canlandı ancak yılı yüzde 8,5’lik bir artışla kapattı. Bu yıl ise ocak-mart döneminde satışlarda bariz bir artış var ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında yükseldi” ifadesini kullandı.

Ocakta geçen yılın aynı ayına göre ikinci el pazarda yüzde 97,2 artışla 921 bin 387 adet olan satışlar, şubat ayında ise 704 bin 954 adet olarak gerçekleşti. Ramazanda satışlar yeniden ivme kazandı ve yüzde 39,9’luk bir artışla 1 milyon 66 bin 442 adet olarak gerçekleşti.

 


Geri Dön