12 / 05 / 2024

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.



OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 59 ARTTI

Erkoç, otomobil satışındaki artışın ise genelin çok üzerinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk çeyrekte 1 milyon 878 bin 280 adet otomobil el değiştirdi. Otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 59,4 oranında artış gösterdi. İlk çeyrekte kamyonet satışları yüzde 45,4 bir artış gösterirken satışlar otobüslerde yüzde 8,8, kamyonlarda yüzde 10,5, minibüslerde yüzde 17,1 oldu. Traktör satışlarındaki artış yüzde 9,5’te kaldı. Geçen seneye göre arz arttı ancak talebi karşılayacak düzeyde değil. İnsanlar otomobili yatırım aracı olarak görünce talep de artıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ticari araç yenilenmesinde ÖTV ödenmemesi kararının piyasayı hareketlendireceğini kaydeden Erkoç, “Artık ticari olarak çalışan araçlar yenilenmeye başlar ve piyasa da canlanır. Piyasadaki satışların artması fiyatların yükselmesine engel olmayacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın beklemeden uygun buldukları araçları satın almalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.


Geri Dön