06 / 07 / 2024

Düzcede heyelan

Düzcede heyelan

D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda meydana gelen heyelan yüzünden ulaşım, tek şeritten kontrollü sağlanıyor. Alınan bilgiye göre, bağlantı yolunun Akçakoca istikametindeki Tepeköy mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık'tan tahliye edilen evlerle ilgili açıklama!

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, Ünye'de heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleştirilen 14 dairedeki vatandaşlar için hak sahibi çalışması yapıp alandan uzaklaştırmadan yeni afet konutları inşa edeceklerini bildirdi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

Ordu'da 12 binanın tahliye edildiği heyelan bölgesinde inceleme başlatıldı!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 12 bina tahliye edildi.İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekipleri olay yerinde inceleme başlattı...

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Düzce'de heyelan riski taşıyan 66 bina boşaltılacak! 

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 bina boşaltılacağını söyledi. 

İzmir Konak'taki kentsel dönüşümde heyelan riski!

İzmir’in Konak İlçesi Zafertepe mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında uygulanan sıvalar çatlaklar ve oyuklar oluşturuyor. Mahalleli heyelan riskiyle karşı karşıya.

Bilinçsiz yapılaşma heyelan riskini artırır!

Zonguldak yaşanan heyelan ve sel felaketlerini tetikleyen risk faktörlerini açıklayan BEÜ Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kurtuluş Sedar Görmüş, doğal su toplama çizgilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Ordu Ünye'deki heyelan mağdurlarına 11 konut inşa edildi!

Ordu Ünye ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar, yeni konutlarına kavuştu. Ordu Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, ilçeye bağlı Nurettin Mahallesi'nde etkili heyelanda evleri zarar gören ve oturulamaz hale gelen 11 konutu yeniden inşa etti.

Düzcede heyelan Haberi

Düzcede heyelan

D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda meydana gelen heyelan yüzünden ulaşım, tek şeritten kontrollü sağlanıyor.


Alınan bilgiye göre, bağlantı yolunun Akçakoca istikametindeki Tepeköy mevkisinde toprak kayması meydana geldi. İstinat duvarının yola yıkılması sonucu 500 metrelik bölüm ulaşıma kapandı.


Karayolları ekipleri, temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 


Bağlantı yolunda ulaşım, tek şeritten kontrollü...