03 / 05 / 2024

e denetim çevre

e denetim çevre

e-Denetim sistemi ile tüm çevre denetim aşamaları ( planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme ), web tabanlı bu programda elektronik ortamda yürütülebilecek. e-Denetim yazılım programı köklü değişiklikler getiriyor...

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araç almayı planlayanlar arasında yapılan araştırmada, Türk tüketicisinde gerekçe olarak çevre ile ilgili kaygılar ilk 5’e bile giremedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Çeçen Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Çeçen Yapı Denetim Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  300 bin TL sermaye bedeli  ile Beşir Çeçen tarafından kuruldu.

Bitlis'te 4 bin 608 konutun teslimi gerçekleşti! 

Çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada Bitlis'e yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

Antalya'ya Çevre Eğitim Merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi,Çevre Eğitim Merkezi inşa ediyor.

e denetim çevre Haberi

e denetim çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre denetimlerinin etkin ve verimli bir şekilde izlenmesi amacı ile e-Denetim yazılım programı hazırladı.


e-Denetim sistemi ile tüm çevre denetim aşamaları (planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme), web tabanlı bu programda elektronik ortamda yürütülebilecek. Böylece bir denetime ait bilgiye sahada yapılan denetim sırasında sistemden ulaşılabilecek. Geçmiş denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek ve bir tesisin çevresel performansı sistem üzerinden takip edilebilecek.


e-Denetim yazılım programı köklü değişiklikler getiriyor


Tüm denetim kayıtlarının eksiksiz ve güncel olması, doğru istatistikler elde edilmesine ve denetimlerin daha planlı yapılmasına olanak sağlayacak.


Program ayrıca uzun süreli dava süreçlerinin takibini ve vatandaş şikâyetlerinin değerlendirmesini kolaylaştıracak.


e-Denetim programı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında çevre denetim görevinde çalışan personel tarafından kullanılacak olup, ileriki aşamada yetki devri yaptığımız kurum ve kuruluşların da programı kullanması planlanıyor.


Sistemin...