18 / 05 / 2024

e-faturaya geçiş için son gün

e-faturaya geçiş için son gün

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mükelleflerin en geç 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi. Başvurular internet ortamından veya kağıt ortamında yapılabiliyor...

Gram altın yükselişe ara verdi! İslam Memiş altın alım fırsatı için net rakam verdi! Kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Gram altın yükselişe ara verdi. Altın fiyatları dalgalı seyrediyor. Geçtiğimiz hafta rekor kıran altın şu sıralar 2170 dolar oldu. Peki altın alalım mı? Altın almak için doğru zaman mı? 

TMSF Hedefevim'e ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkıyor! Aralarında Porsche ve Bentley de var!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Ticaret AŞ'ye ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkacağını açıkladı. Şirkete ait dokuz otomobilin arasında Bentley, Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Audi marka araçlar bulunuyor...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Hemen bakın

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Altın yatırımcıları hemen bakın!

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

e-faturaya geçiş için son gün Haberi

e-faturaya geçiş için son gün


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısının 15 bini aştığını belirterek, "Mükelleflerimizin sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi. 


Bakan Şimşek, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin, sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül'e kadar uygulamaya başvurmaları ve yıl sonuna kadar da fiilen e-fatura uygulamasına geçmeleri gerektiğini bildirdi.


Söz konusu mükelleflerin, belirlenen tarihe kadar e-fatura sistemine başvuruda bulunmamaları halinde düzenlemiş oldukları kağıt faturaların, ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde hiç düzenlenmemiş sayılacağını anlatan Şimşek, bu mükelleflere vergi kanunlarında yer alan cezai hükümlerin tatbik edileceğini ifade etti. 


"Mükelleflerimizin başvurularını bir an önce yapmaları faydalı olacaktır" 

Şimşek, şunları...